Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Ole Martin Ã…rst schakelt Galatasaray uit
viki meeuwis

Galatasaray – Tromsø: 1-1 (agg. 1-2)

Eén van de verrassingen van vanavond was de overwinning van Tromsø op Galatasaray. De Noren speelden vanavond weliswaar gelijk tegen de Turkse ploeg, maar hadden al wel de heenwedstrijd met 1-0 thuis gewonnen.

De ploeg van Erik Gerets begon meteen druk te zetten. Dat resulteerde in de eerste grote kans na twintig minuten. Karan kreeg de bal voorbij de verdediging van Tromsø en kon schieten vanop zestien meter. Gelukkig voor de Noren ging de bal rakelings voorbij het doel van Hirschfeld. Enkele minuten later kreeg Bernier voor Tromsø een kansje toen hij een volley lanceerde vanop een zevental meter, maar hoog over de goal schoot. Op het halfuur kon Ã…rst losbreken, maar de lijnrechter floot voor offside en daar eindigde meteen ook de poging van Ole Martin. Hoewel Galatasaray de druk hoog hield, was het toch Tromsø dat het eerste kon scoren. Bernier met een uithaal vanop een goeie achttien meter, de bal kwam bij Ademolu terecht, die de bal netjes voorbij de keeper speelde. Gerets greep onmiddellijk in en stuurde Hakan Sukur het veld in. Tegen het einde van de eerste helft kon de Turkse ploeg nog enkele kansen afdwingen, maar geen doelpunt maken.

Drie minuten in de tweede helft kreeg Årst de kans om Tromsø definitief aan de leiding te brengen, maar keeper Mondragon kon het korte afstandsschot goed opvangen. Een minuut of twee later was het de beurt aan Karan, maar de verdediging van Tromsø was alert genoeg en kon de doelpoging onschadelijk maken. Een kwartier in de tweede helft was de druk van Galatasaray zo toegenomen dat Tromsø zich volledig in hun eigen zestien meter hadden terug getrokken. Wat iedereen al verwacht had, kwam er dan in de 79e minuut; de gelijkmaker. De bal werd in het veld gebracht en de verdediging bij de Noren slaagde er niet in om de bal af te wenden. De bal kwam op twaalf meter van het doel en daar wachtte Sukur, die de bal eenvoudig binnen werkte. Tromsø zette allles op alles om een tweede doelpunt te vermijden, de Noren voelden dat de overwinning dichtbij was. Hoewel het Turkse thuispubliek hun ploeg nog goed opjutte, kwam Galatasaray niet meer voorbij Tromsø, dat zo verder gaat in de Uefa-beker.