Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Goodison Park
Everton wint, maar plaatst zich niet
Kristof Blomme

Everton heeft Dinamo Boekarest op eigen veld verslagen met 1-0. Hiermee werd de 5-1 nederlaag van twee weken geleden echter niet rechtgezet. Het Europese seizoen van de Engelsen zit er dus al vlug op.

De bezoekende Roemenen kregen al na één minuut een goeie mogelijkheid. Doelman Martyn hield een vrije trap uit z'n doe. Duncan Ferguson moest als diepe spits de bezoekende verdediging ontregelen. Hij kreeg meteen een goeie kopkans, maar die bal ging over. Everton bleef komen en McFadden mocht een volley trappen. Die bal vloog naast de kooi van de bezoekende goalie. Na een halfuur had de thuisploeg het eerste doelpunt te pakken. Cahill kreeg de bal van Ferguson en joeg het leer voorbij Hayeu. Even voor de rust wist Cahill opnieuw te scoren na een blunder van Hayeu. Gelukkig voor de doelman had de man in het zwart een voorafgaande overtreding gezien. Dinamo bleef meespelen en Bratu kwam oog in oog met Nigel Martyn. De keeper kwam als winnaar uit de strijd.

Ook na de pauze bleef Boekarest gevaarlijk. Petre kon twee keer uithalen. Z'n eerste schot vloog naast. De tweede mogelijkheid werd schitterend onschadelijk gemaakt door Martyn. Bij de Engelsen kwamen Bent en Beattie de aanval versterken. De thuisploeg leek er echter niet meer in te geloven en modderde maar wat aan na de koffie. De Roemenen hielden op die manier gemakkelijk stand en plaatsten zich voor de volgende ronde.