Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Luminus Arena
Over en uit voor RC Genk
Tonnelier Caroline

RC Genk is er op eigen veld niet in geslaagd de kwalificaties voor de poules van de Uefa-beker af te dwingen.  Na een zwakke eerste helft waren de Limburgers na de pauze wel de betere ploeg, maar het waren de bezoekers die hun eerste grote kans voorbij Moons trapten.  Een pijnlijke nederlaag voor RC Genk, dat mogelijk een paar mooie affiches en vooral heel wat centen misloopt.

Hugo Broos startte noodgedwongen met een sterk gewijzigd elftal.  Stojanovic, Soetaers, Peeters en Vandenbergh startten in de basis.  Op rechts speelden Wamfor en Matoukou. Lovech begon het best aan de wedstrijd, maar kon Moons niet echt in de problemen brengen.  Soley kwam goed weg toen hij met een elleboog Novakovic tegen de grond werkte.   RC Genk eiste na een aarzelende beginfase steeds meer balbezit op, zonder echte doelkansen te creëren. Het was zelfs wachten tot de twintigste minuut op een eerste grote mogelijkheid.  Vandenbergh mikte van dichtbij op doelman Vutov.  De thuisploeg miste duidelijk automatismen en kon van achteruit te moeilijk een aanval opzetten.  De spitsen werden nauwelijks bereikt, zodat we al bij al een slordige en weinig aantrekkelijke eerste helft te zien kregen.  Het laatste wapenfeit was nog een vrije trap van Soetaers die net naast ging.  De logische ruststand was dan ook 0-0.

In het begin van de tweede helft was RC Genk onmiddellijk gevaarlijk via Vandenbergh, maar doelman Vutov was sneller op de bal.  De thuisploeg voerde de druk op, waardoor Litex er nauwelijks nog uitkwam.  Bij de eerste de beste counter was het echter onmiddellijk raak.  De Limburgers waren helemaal van slag na het tegendoelpunt en bijna werd het zelfs nog 0-2, maar doelman Moons hield zijn team recht.  Litex bleef de gevaarlijkste ploeg, met nog een schot van Zlatinov dat over waaide.  Het bleef wachten op de reactie van Genk.  Aanvankelijk konden de Limburgers alleen dreigen via stilstaande fasen, met een kopbal van Soley die naast ging als trieste hoogtepunt.  Invaller Beslija kwam nog het dichtst bij een tegentreffer met een schitterend afstandsschot dat op de binnenkant van de paal strandde.  De rechtsbuiten krulde enkele minuten voor het einde nog een vrije trap mooi naar de hoek, maar doelman Vutov pakte.  In de fase die volgde werd overduidelijk handspel van een Bulgaar in het strafschopgebied niet opgemerkt door de zwak leidende scheidsrechter.  Het slotoffensief van Genk leverde verder niets meer op dan een schotje van Stojanovic en een wilde trap van Peeters hoog over.  Een ontgoochelend resultaat voor RC Genk, dat vandaag de wellicht belangrijkste wedstrijd van het seizoen verliezend afsloot.