Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
Levski stunt en trapt Auxerre uit toernooi

Levski Sofia, dat vorig jaar in de eerste ronde van de Uefa-beker uitgeschakeld werd door Beveren, heeft dit seizoen voor een heuse stunt gezorgd. De Bulgaren schakelden het Franse Auxerre uit dankzij een 1-0 zege. Samen met de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd was dat voldoende voor de kwalificatie.

Auxerre, met Luigi Pieroni in de basis, startte het best aan de wedstrijd. De Fransen creëerden dan ook de eerste kans van de partij. Het schot van Yann Lachuer was echter te zwak om doelman Georgi Petkov te verschalken.
Levski herstelde al gauw het evenwicht en kreeg z'n eerste kansje via Valeri Domovchiyski. Ook hij slaagde er niet in om de keeper van de tegenpartij te kloppen. De Bulgaren namen de wedstrijd meer en meer in handen en drukten Auxerre naar achteren.

Iets voor het halfuur wist de thuisploeg de ban te breken. Koprivarov was de gevierde doelpuntenmaker. Auxerre trachtte nog voor de rust iets terug te doen, maar ondanks een kans voor Lachuer lukte dat niet.

Ook in de tweede helft wist Auxerre amper kansen te creëren. Coach Jacques Santini verving Luigi Pieroni door Benjani Mwaruwari, maar ook die kon geen potten breken. Benjani testte wel nog doelman Petkov, maar die had geen problemen met zijn schot. Het bleef bij 1-0, waardoor Levski zich verrassend plaatst voor de groepsfase van de Uefa-beker. Auxerre kan na amper twee duels de Europese droom een jaartje in de koelkast steken.