Stadion: SAS Arena
Brøndby verder, Midtjylland niet
viki meeuwis

FC Zürich – Brøndby: 2 – 1

De Deense landskampioen had thuis al met 2-0 gewonnen. Toch begonnen ze nerveus aan de uitwedstrijd. Zürich zette meteen druk op Brøndby met goede combinaties en doorbrak verschillende keren de verdediging van de Denen.
Al na een kwartier kwam Zürich op voorsprong via de Braziliaan Rafael. Hoewel het een zwakke uithaal was, ging de bal toch voorbij keeper Casper Ankergren. Drie minuten later probeerde Keita met een lob voorbij de Brøndby verdedigers te geraken, maar ditmaal was Ankergren alerter. De Denen waren inmiddels beter in de wedstrijd gekomen. Johan  Elmander testte keeper Leoni met een vrije trap vanop twintig meter. Kort daarop Trond Andersen via een corner, maar de bal ging op de dwarslat.

Na de pauze duurde het slechts twee minuten voor Brøndby om zijn enige doelpunt te scoren. Het was Elmander die de goal maakte na een mooie inspeelbal van Asbjørn Sennels. De rest van de wedstrijd ging gelijk op met kansen voor beide ploegen. Jonas Kamper en Marcus Lantz hadden beidne kansen, maar hun pogingen eindigden respectievelijk op de dwarslat en in het zijnet. Voor Zürich waren het Rafael, Keita en het grote talent Dzemali die Casper Ankergren bedreigden. Twee minuten voor het einde kreeg de Roemeen Iulian Filipescu een tweede gele kaart na een harde tackle op Elmander. Dat belette Rafael niet om zijn tweede doelpunt van de avond te scoren.

Brøndby gaat door naar de tweede ronde op basis van de 2-0 overwinning in de heenwedstrijd en had dus genoeg aan het doelpunt in de terugwedstrijd.

FC Midtjylland – CSKA Moskou: 1-3

Gedurende een uur was Midtjylland de betere ploeg, maar ondanks goede kansen voor de Denen was het toch CSKA dat met 3-1 won in het SAS-stadion. De eerste helft was FC Midtjylland de betere ploeg. Het kwam via een pareltje van een doelpunt van David Nielsen al na dertien minuten op voorsprong, maar in de tweede helft speelde de Russische ploeg effectiever. Na een kwartier bracht Daniel Carvalho via een lob de bal in het doel van Ola Tidman. Dat betekende dat FC Midtjylland vanaf dan nog twee keer moest scoren om verlengingen af te dwingen, maar dat zat er niet meer in na doelpunten van Samodin en een tweede voor Carvalho.