Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Parken Kopenhagen
Hamburg dankt van der Vaart
Kristof Blomme

Hamburg won met 0-1 op het veld van FC Kopenhagen. Rafael van der Vaart scoorde in blessuretijd op strafschop. Het doelpunt was broodnodig voor HSV, want op eigen veld waren ze niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel.

Voor de rust kwamen er niet veel kansen. De Denen wilden vooral de nul op het bord houden. Hamburg, met Van Buyten en Mpenza in de basis, had geen antwoord op de goede organisatie bij de thuisploeg. Verder dan een schotje van Beinlich na zeven minuten kwamen ze niet. Barbarez kreeg toch een grote kans. Na een hoekschop werd hij volledig vrij gelaten, maar hij schoot onbesuisd over. Vlak voor rust kon Kopenhagen toch even komen dreigen. Doelman Wächter liet zich niet verrassen.

Tien minuten na de pauze kreeg Mpenza de bal aangespeeld van Beinlich. De Belgische aanvaller wist ook niet te scoren. Even later kregen de bezoekers een strafschop na handspel in het strafschopgebied. Barbarez miste deze elfmeter jammerlijk. Kopenhagen kwam nadien iets beter in de partij, maar ze kregen nog het deksel op de neus toen ze zegezeker leken. Opnieuw bezondigde een Deen zich aan hands in de grote rechthoek. Van der Vaart zette deze penalty, drie minuten in blessuretijd, om.