Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu
Feyenoord verrassend onderuit
Dirk Pieters

Feyenoord kon in de thuiswedstrijd, twee weken geleden, de kansen niet afmaken en kreeg toen in de laatste minuten nog een dom penaltydoelpunt tegen. De Rotterdammers moesten dus minstens één keer scoren en liefst nog winnen ook, om naar de volgende ronde van de Uefa-beker te gaan.

Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd en keek na elf minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Buga kopte het leer in twee pogingen voorbij doelman Lodewijks.
Boekarest trok een muur op voor eigen doel en Feyenoord wist daar geen raad mee. De twee spitsen, Kalou en Kuyt, kregen amper een bruikbare bal om een actie te maken. Ondersteund door de fanatieke aanhang probeerden de Roemenen op de counter hun geluk te beproeven.
De Rotterdammers kregen geen enkele serieuze kans in de eerste helft en moesten gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Na de rust greep Feyenoord-trainer Erwin Koeman in en wisselde hij Jonathan de Guzman voor Hossam Ghaly. Het Canadese talent liet na 51 minuten direct van zich spreken. Rapid-doelman Conan tikte de kopbal van de middenvelder op fraaie wijze uit de hoek. Aan de overkant waren Badoi en Niculae uit counters dicht bij een treffer. Met Tim Vincken voor Serginho Greene begon Feyenoord al vroeg in de tweede helft aan haar slotoffensief. Vooral in de lucht werden de Rotterdammers gevaarlijk. Na 72 minuten leek de ploeg op gelijke hoogte te komen door een rake kopbal van Andre Bahia, maar de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Salamon Kalou. Pech voor de Rotterdammers. In de laatste tien minuten was het alles of niets. Beide ploegen kregen nog één grote kans, maar zowel Kuyt als Buga konden hun actie niet verzilveren. Rapid Boekarest verdedigde met man en macht en hield de nipte voorsprong vast. Na het laatste fluitsignaal ontplofte het Gullesti-Stadion en was de stunt een feit.

Feyenoord mag de groepsfases al vergeten en kan zich volledig op de competitie gaan richten.