Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Stade du Vélodrome
Germinal Beerschot eervol onderuit
Kristof Blomme

Germinal Beerschot is er net niet in geslaagd te stunten bij Marseille. De Ratten konden de Zuid-Fransen nochtans op 0-0 houden, dankzij uitblinker Luciano. De strafschoppen waren er echter teveel aan.

De thuisploeg begon vrij sterk en kreeg na tien minuten een grote kans. Luciano pakte de vrije trap van Luis. Marseille had veel balbezit, maar kansen bleven verder uit. Halverwege de eerste helft toch nog een schotje van Nasri. Dat leverde echter geen problemen op voor Luciano. Tien minuten voor rust konden de Fransen opnieuw voor gevaar zorgen via een vrije trap. De Braziliaanse goalie van GB hield de bal uit z'n kooi. Vlak voor rust kreeg ook Andres Mendoza nog een kansje, maar de grillige Peruviaan miste. Germinal Beerschot hield goed stand voor de rust. Zelf konden ze echter amper een kans creëren.

Na rust liet Fernandez toch Gimenez en Taiwo opdraven. Zij hadden nochtans rust gekregen van de Franse coach. Marseille pakte de Belgische tegenstander dan ook direct bij de keel. Luciano liet zich niet verschalken op pogingen van Niang. Op het uur was er een goeie kans voor invaller Gimenez. Zijn kopbal verdween net niet tegen de touwen. Even later was opnieuw Gimenez gevaarlijk. Nu kon Luciano z'n kopbal uit de hoek halen. Een kwartier voor het einde mocht Niang alleen op de bezoekende doelman afstevenen. De uitblinker bij Beerschot redde echter opnieuw, nu met de voet. De Ratten speelden goed mee en N'Diefi kon even dreigen. Niang bleef de gevaarlijkste speler bij de thuisploeg. Vlak voor het einde kreeg opnieuw hij een uitstekende mogelijkheid. Luciano hield hem op een schitterende manier van een doelpunt. In de laatste minuut mocht ook Özturk nog eens naar doel trappen. Carrasso stond echter paraat.

De eerste verlenging was nog maar net afgetrapt of Niang kreeg z'n zoveelste kans van de wedstrijd. Luciano liet zich opnieuw niet verschalken. Na 100 minuten spelen was er het eerste foutje van de Braziliaan. Gimenez kon er niet van profiteren. Naar het einde van die eerste verlenging kon GB zelfs nog wat dreigen. Eerst trapte De Decker net naast. Nadien kreeg ook De Wree nog een mogelijkheid.

De tweede verlenging bleef spannend, maar kansen bleven daarin uit. In de allerlaatste minuut kreeg Niang de bal nog in de voeten, maar hij besloot naast. Strafschoppen moesten dus de winnaar bepalen. Bij Beerschot misten Özturk en Dickson hun penalty, bij Marseille miste niemand. Germinal Beerschot speelde moedig en kon vooral dankzij Luciano blijven dromen tot aan de strafschoppen. Die waren er echter teveel aan voor de Ratten. De penaltyserie werd met 4-1 verloren.