Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Bulgarskia Armia
Leverkusen verliest opnieuw
Nils Vanbellingen

Bayer Leverkusen is er niet in geslaagd de 0-1-thuisnederlaag tegen CSKA Sofia op te halen. Integendeel: ook in Bulgarije gingen de Duitsers met 1-0 de boot in. Hierdoor is de Uefa-campagne van Leverkusen nog voor de groepsfase voorbij.

CSKA Sofia greep Leverkusen bij het begin meteen naar de keel en kreeg verschillende kansen. Het enige wat Leverkusen daar aanvankelijk tegenover kon stellen was een poging van Voronin na een misstap van Zabavnik, maar de hoek bleek te scherp. Na een kwartier kwam Leverkusen beter in het spel, en dat loonde bijna meteen: Athirson knalde een vrije trap tegen de lat. Leverkusen begon meer en meer te domineren, maar kwam kort voor het halfuur wel goed weg bij een scherpe counter van de thuisploeg. Sofia bleef ondertussen goed meespelen, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers. In de 38e minuut mocht Berbatov alleen op doelman Maksic af, maar de spits van Leverkusen speelde de bal te ver voor zich uit.

Ook in de tweede helft was het Leverkusen dat op zoek ging naar het nodige doelpunt. Na 52 minuten stond Berbatov opnieuw voor de keeper, maar de Bulgaar kon niet scoren tegen zijn landgenoten. Sofia werd na het uur opnieuw gevaarlijker: Dimitrov schoot van dichtbij op de lat. Vijf minuten later was het wel raak: Hdiouad kopte een vrije trap van Janew onhoudbaar binnen. Leverkusen moest nu twee keer scoren in minder dan 25 minuten, maar naarmate de tijd verstreek, verdween ook het geloof bij de Duitsers. De thuisploeg contoleerde zonder al te veel problemen en liet de kwalificatie niet meer in gevaar komen. CSKA Sofia mag zich dus opmaken voor de groepsfase van de Uefa-beker, terwijl de Europese campagne van Leverkusen al even kort als pijnlijk was.