Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Willem II Stadion
Willem II uitgeschakeld in Uefa-beker
Ruben Verhaeghe

AS Monaco heeft zich vanavond verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de Uefa-beker. De Monegasken wonnen met 1-3 van Willem II en hadden de heenmatch in het Stade Louis II al met 2-0 gewonnen.

Willem II begon het best aan de partij, maar AS Monaco nam al gauw het commando over. De thuisploeg onderging het spel van de bezoekers. Na 10 minuten gespeeld te hebben, werd Patrice Evra met een brancard van het veld gedragen. Eric Cubilier was zijn invaller. Dat de Nederlanders het spel hard speelden, bleek nog maar eens een kwartier later toen Diego Perez met een dijblessure vroegtijdig de kleedkamers moest opzoeken. Hij werd vervangen door Olivier Sorlin. Reuser zorgde voor de twee beste doelpogingen van de eerste helft in de 40ste en de 41ste minuut en dwong Warmuz tot tweemaal toe tot een parade. Aan de rust was de stand nog steeds 0-0.

Vlak na de rust opende Maicon de score met een kopbaldoelpunt na een corner van Meriem. Tien minuten later lag Maicon zelf aan de basis van de 0-2. Hij stuurde Adebayor de ruimte en die omspeelde doelman Moens om vervolgens de bal in het lege doel te deponeren en zo de score te verdubbelen. Vijf minuten voor affluiten schoot Hadouir met een knappe volley de eerredder binnen en even hoopte de thuisploeg op een gelijkspel, maar de Uruguyaan Chevanton legde in de 89ste minuut de 1-3 eindstand vast.

"We stonden voor een onmogelijke opdracht na de verloren heenmatch, maar we wilden de supporters toch een aangename avond bezorgen. Daarom hebben we wat risico's genomen. Aan de rust konden we 1-0 voor staan, maar na de rust hadden we het zeer moeilijk", verklaarde trainer Robert Maaskant van Willem II na de match. Jean Petit van Monaco toonde zich uiterst tevreden want "het is de eerste keer dat we 3 doelpunten maken dit seizoen".

Willem II is uitgeschakeld in de Uefa-beker en kan zich nu volledig op de competitie focussen. AS Monaco stoot door naar de tweede ronde, die in poules wordt gespeeld.