Speeldag: Ronde 1 (R)
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Espanyol maakt verschil in slotfase
Tonnelier Caroline

Espanyol Barcelona heeft een verdiende maar hard bevochten zege behaald tegen een technisch zwakker Teplice.  De Catalanen moesten tot de 80e minuut wachten alvorens de score te openen.  Espanyol had na de 1-1 in de heenmatch sowieso genoeg aan een gelijkspel, maar zette met een 2-0 overwinning de puntjes op de i.

De thuisploeg begon aarzelend aan de wedstrijd en het waren zelfs de bezoekers die aanvankelijk het gevaarlijkst waren.  Espanyol slaagde er niet in te combineren en kon voor te weinig diepgang zorgen.  De bezoekers, die nochtans moesten scoren om zich te plaatsen, slaagden er ook niet in een deftige aanval op te zetten, zodat beide teams na een teleurstellende eerste helft met een 0-0 stand mochten gaan rusten.

Na de pauze liep het heel wat vlotter voor de Catalanen.  De bezoekers kwamen steeds meer onder druk te staan en moesten dan ook een aantal kansen toestaan.  Verbir moest Juanfran zelfs foutief afstoppen in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.  Onder impuls van De la Peña ging Espanyol steeds meer aandringen en dat leidde in de 80e minuut tot het bevrijdende doelpunt.  Fredson zorgde voor de openingstreffer.  In blessuretijd zorgde Jofre op aangeven van Luis García zelfs nog voor de 2-0 eindstand.