Duivels trots: "Toen we 80ste stonden, spraken ze al over een verloren generatie"

Duivels trots: "Toen we 80ste stonden, spraken ze al over een verloren generatie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jawel, u bent al goed wakker hoor. De Rode Duivels zijn de nummer 1 van de wereld volgens de FIFA-ranking. De spelers hadden er vooraf niet al te veel waarde aan gehangen, maar eens ze het waren glommen ze wel van trots.

Als u straks naar het buitenland vertrekt, zal u niet langer moeten uitleggen wie of wat België juist is: 'Mighty mighty Belgium'. Het is een momentopname die door een toevallige samenloop van omstandigheden in ons voordeel heeft gespeeld. Maar 'who cares'? 

Vincent Kompany was alvast een uitgelaten kapitein achteraf. "Toen we tachtigste stonden op de FIFA-ranking zei iedereen al dat we een verloren generatie waren. En nu staan we hier. Daar wil ik wel eens op vieren", liet hij met een knipoog weten.

Hier mogen we toch trots op zijn?

"We zijn gewoon goed bezig", zei Alderweireld, nagenietend van het feestje op het veld met Dimitri Vegas & Like Mike. "Drie jaar geleden zijn we met iets speciaals begonnen en nu is België de nummer 1. Daar mogen we toch trots op zijn? We leven al jaren met de druk van het land op ons. En dit hebben we eruit geperst."

Eén woord: historisch

"Het was leuk om met onze fans te feesten. En er zijn er niet veel vertrokken hé", lacht Simon Mignolet. "Dit is maar met één woord te beschrijven: historisch. Voor de match hadden we drie dingen in het hoofd: de match winnen, de groep winnen en de nummer 1 worden. En we hebben ze alledrie bereikt."

Mignolet predikte ook wel realisme. "Er geraken is één ding, er blijven een ander."

Dit is een grootse prestatie

Divock Origi is er sinds het WK altijd bij en droeg ook zijn steentje bij. "Dit is een grootse prestatie en een boost om nog verder te gaan. We hebben respect voor alle tegenstanders, maar we mogen ambitieus zijn."

Bizar om voor Duitsland, Brazilië en Spanje te staan

Thomas Meunier was net op tijd er weer bij om de eindstrijd van de kwalificatie mee te maken. "Het is bizar om voor Brazilië, Duitsland en Spanje. Dit is het werk van drie jaar en het is verdiend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties