Serieuze kopzorgen voor Wilmots: amper vier verdedigers zijn topfit, en dat resulteert in deze noodverdediging
Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties

Serieuze kopzorgen voor Marc Wilmots: amper vier verdedigers zijn topfit, en dat resulteert in deze noodverdediging

Serieuze kopzorgen voor Wilmots: amper vier verdedigers zijn topfit, en dat resulteert in deze noodverdediging
Foto: © photonews

Over net iets meer dan drie weken spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK in Frankrijk. De tegenstander luistert naar de naam Italië. Maar zijn onze internationals klaar voor die match? Het antwoord is: voorlopig nog niet.

Vooral in de verdediging zijn er nogal wat problemen. Na Vincent Kompany zag ook Bjorn Engels zijn EK-droom in rook opgaan. Alsof dat nog niet erg genoeg is, zijn er ook nog enkele spelers die sukkelen met blessures of kwaaltjes.

Nicolas Lombaerts is momenteel nog out met een spierscheur, Dedryck Boyata is pas hersteld van een blessure aan de hamstrings en mist matchritme, Jordan Lukaku sukkelt met de lies en Thomas Vermaelen mist na enkele blessures ook matchritme.

Meunier - Alderweireld - Denayer - Vertonghen: niet de eerste keuze van Wilmots

Amper vier verdedigers zijn op dit moment topfit: Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Jason Denayer en Toby Alderweireld. Als het EK vandaag of morgen van start zou gaan, dan zouden we dus een probleem hebben.

Met een achterhoede Meunier, Alderweireld, Denayer, Vertonghen zal Wilmots in andere omstandigheden namelijk niet zo snel spelen. Alderweireld moet bij voorkeur op de rechtsachter staan en Meunier is de back-up op die positie.

De Bock of Ciman?

Gelukkig heeft Wilmots (en dan vooral zijn ruime staf) nog iets meer dan drie weken de tijd om iedereen klaar te stomen voor EURO 2016. En daarnaast is het ook niet uitgesloten dat Wilmots met Laurent Ciman of Laurens De Bock nog een extra verdediger bij de (voorlopige) selectie haalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties