"Het zou een groot verlies zijn voor het Belgische voetbal als deze club zou zakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Oud-Heverlee
| 7 reacties
"Het zou een groot verlies zijn voor het Belgische voetbal als deze club zou zakken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het D-Day aan Den Dreef in Leuven. Oud-Heverlee Leuven staat voor een cruciale match tegen Lommel United die zal beslissen over het behoud of degradatie uit 1B. Coach Dennis van Wijk blikt vooruit.

"Of er druk is? Dat is iets relatief in 2017. Je hoort bij heel wat clubs dat die beleving heel anders is tegenover vroeger", opent van Wijk het persmoment van OHL. "De spelers weten wat er op het spel staat en beseffen de ernst van de situatie. Er is hen duidelijk gemaakt dat de toekomst van de club hier van afhangt."

Voor OHL was het sportief een echt rampjaar na de degradatie uit 1A. "Ik denk dat in het begin van het seizoen de sterkte van 1B onderschat is geweest. Ik denk dat Emilio (Ferrera) dat ook weet. We ondervinden daar nog steeds de gevolgen van. Dat is geen kritiek, maar dat is gewoon gebleken. Al hebben we wel wat kwaliteit bijgekregen naargelang het budget."

"Deze club heeft alle troeven in handen om op termijn weer in 1A te spelen"

Zakken naar de amateurliga zou een ramp zijn voor OHL. "Deze club heeft alle troeven in handen om op termijn weer in 1A te spelen. Dit is op Willem II na één van de beste clubs waar ik voor gewerkt heb. Het zou een groot verlies zijn voor het Belgische voetbal als deze club zou zakken."

En wat met de toekomst van de trainer als OHL toch zou zakken? "Ik ben niet te groot om af te zakken. Maar daar ben je als coach natuurlijk afhankelijk van de beslissing van de bazen. We hebben een doel. Het is toch de bedoeling dat we doorgaan", besluit van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties