Bayat zegt dat er geen vuile spelletjes gespeeld werden: "Het was eenvoudiger geweest voor mij als Trebel naar Gent was gegaan"

Redactie
| 5 reacties
Bayat zegt dat er geen vuile spelletjes gespeeld werden: "Het was eenvoudiger geweest voor mij als Trebel naar Gent was gegaan"
Foto: © photonews

Mogi Bayat is misschien wel de interessantste persoon die in het Belgisch voetbal rondloopt. In elke transfer - behalve bij Standard - lijkt hij wel een vinger in de pap te hebben. Maar soms leidt dat ook tot bizarre situaties.

Zoals bij de transfer van Adrien Trebel naar Anderlecht, die eerst een akkoord had met Gent. Ivan De Witte was boos op Bayat dat het nog verkeerd afliep, want hij werd zowel door Gent als Anderlecht gevraagd de deal te regelen.

"Ik had daar alle begrip voor... Gent was de eerste om zich te manifesteren voor Trebel", klinkt het in HLN. "En het is een van mijn principes om mijn uiterste best te doen voor de eerste die belangstelling toont in mijn cliënt. Maar... heel simpel gesteld: Trebel was klaar om voor Gent te tekenen, Anderlecht kwam op de proppen toen in Gent nog niets was afgerond."

Standard koos

"Trebel hield de deur voor Anderlecht open, en finaal verkoos Standard om de speler makkelijker aan Anderlecht te verkopen. Ik begreep de ontgoocheling bij Ivan en Michel, maar die ontgoocheling heeft ertoe geleid dat alle partijen hun uitleg konden geven, en finaal hebben we de zaak achter ons kunnen laten."

Het ging dus niet om een vriendendienst aan Van Holsbeeck. "Helemaal niet. Eerlijk gezegd: het was voor mij eenvoudiger geweest als Trebel gewoon in Gent had getekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties