Architect van de jeugdopleiding van Anderlecht onthult de reden achter het huidige succes

Clint Vens
| 8 reacties
Architect van de jeugdopleiding van Anderlecht onthult de reden achter het huidige succes
Foto: © photonews

De A-kern van paars-wit telt flink wat jongens die vanuit de beloften zijn doorgestroomd. Alexis Saelemaekers en Sebastiaan Bornauw zijn de vaandeldragers van het nieuwe jeugd- en doorstromingsbeleid bij de Brusselaars onder het bewind van Coucke en Devroe.

Jean Kindermans is al jaar en dag hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht. De architect van het huidige succes heeft ook een verklaring waarom er bij paars-wit zo veel jeugdig talent rondloopt.

"Jongens met Afrikaans bloed zijn morfologisch sneller ontwikkeld dan blanke jongens", zegt hij aan Het Nieuwsblad. "De context waarin nieuwe Belgen opgroeien, is vaak ook anders. Ik ga niet beweren dat de Vlaamse jongens verwend zijn, maar ze hebben het vaak wel makkelijker."

Mentaliteit en opvoeding

"Terwijl de nieuwe Belgen een andere opvoeding genieten en nog vaker op straat voetballen. Dat betekent meer trainingsuren, het vermogen om je aan verschillende ondergronden aan te passen, maar ook een andere mentaliteit. Elke keer op straat moeten tonen dat je de beste bent, dat vormt een speler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties