Verdediger Junior Pius schenkt Antwerp puntje tegen Eupen met twee doelpunten
Redactie
| 213 reacties

Junior Pius voorkomt nederlaag van Antwerp tegen Eupen met twee kopbalgoals

Na 45 slaapverwekkende minuten en 45 dolle minuten heeft het duel tussen Eupen en Antwerp geen winnaar opgeleverd. De bezoekers kwamen op een dubbele voorsprong, maar Antwerp-verdediger Junior Pius voorkwam een derde seizoensnederlaag met twee kopbaldoelpunten.

Na zes lange maanden kon een deel van de Antwerp-aanhang weer afzakken naar hun voetbaltempel in Deune-Noord. Waar voor hun geld kregen de 4.000 aanwezigen echter niet voor de pauze. Beide ploegen probeerden wel op te bouwen vanuit de defensie, maar durfden geen grote risico’s in hun spel leggen.

Refaelov zorgde voor een schaars prikje vanwege de thuisploeg. De Pauw, De Laet en Juklerod probeerden iets te forceren met lange rushes naar voor, maar dat leverde niet al te veel op. Figuren zoals Lamkel Zé of Vazquez, allebei afwezig, hadden dat tikkeltje extra kunnen geven aan een kleurloze eerste helft.

De combinaties van de bezoekers waren overigens net iets frisser en scherper. Al waren die ook niet zo talrijk. De backs rukten hoog op en zo kon Adriano twee keer op doel knallen. Zijn eerste poging werd geblokkeerd door Pius, in de ploeg gekomen voor de geschorste Batubinsika, de tweede door De Laet. Die tweede deed dat wel met de arm. Strafschop! En dat was een koud kunstje voor Prevljak. Onhoudbaar voor Butez.

De thuisploeg vond geen antwoord op het stugge blok van de Panda’s, die ook na de rust frivool bleven spelen. Het thuispubliek begon te morren en werd al snel het zwijgen opgelegd door Musona. Hij kapte zich goed vrij en vloerde Butez.

Voor de partij was die tweede goal absoluut een goede zaak. Pas na die 0-2 schoot RAFC echt wakker en het kwam al meteen een doelpuntje dichterbij. Met een gelukje weliswaar. De Wolf kwam niet goed tussen op een hoge voorzet, hij claimde wel een overtreding, Pius had maar binnen te koppen.

De centrale verdediger wierp zich op tot Antwerpse held van de avond, want hij kopte ook de gelijkmaker tegen de touwen, ditmaal zonder Eupens protest. Het werd nog gekker toen Nsimba de 3-2 tegen de touwen schoot, maar Mbokani stond in een voorafgaande fase buitenspel.

De jacht op de 3-2 ging nog even verder, maar tot een goal leidde die niet. Het bleef bij 2-2 en zo laat Antwerp de mogelijkheid liggen om dichter bij de top-4 te sluipen.