Datum: 08/11/2022 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales

OH Leuven brengt forfaitscore op het bord en plaatst zich zonder problemen voor achtste finales Beker van België

OH Leuven brengt forfaitscore op het bord en plaatst zich zonder problemen voor achtste finales Beker van België
Foto: © photonews

Voor OH Leuven was het zaak om zich niet in de problemen te laten leggen en de achtste finales van de Beker van België niet te laten ontsnappen. Dat gebeurde ook niet: de troepen van Marc Brys legden er vijf in het mandje.

OHL moest in de zestiende finales naar Francs Borains, de nummer 7 in eerste nationale. De thuisploeg zit in dezelfde reeks als de beloften van OHL. De eerste ploeg verrassen was duidelijk te veel gevraagd. Maertens opende de debatten met een afstandsschot (0-1). Gonzalez mikte kort nadien een kans voorlangs en bij momenten moest OHL toch oppassen. Vlak voor rust zorgde een afgeweken schot van De Norre voor 0-2.

Dat nam alle hoop op een stunt uiteraard weg bij de underdog. Vijf minuten na de pauze was het helemaal gespeeld. Hamza Mendyl zette Gonzalez alleen voor doel en de topschutter van de Leuvenaars maakte het netjes af met de 0-3.

Vlietinck forceert de 0-4 en scoort zelf de 0-5

Nadat Cojocaru bij de pinken moest zijn op een schot van Chevalier, liep de score nog verder op. Na een Leuvense tegenaanval maakte Mpati ongelukkig een owngoal onder druk van Vlietinck. Die laatste wilde zelf ook nog wel een bal tegen de netten trappen en dat lukte ook. De nummer 9 uit de Jupiler Pro League maakte gretig gebruik van alle ruimte.

Met enkele schoten die net naast gingen, onder meer eentje van Chevalier, kwam Francs Borains nog wel in de buurt van de eerredder. Die was de thuisploeg finaal niet gegund. Alleszins een zo goed als probleemloze kwalificatie voor OHL.

Herbeleef Francs Borains - OH Leuven