Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Het Kuipje
Ook Herman Vermeulen kan het tij niet keren
bernie de vuyst

Westerlo had in het  eigen Kuipke weinig moeite met een verdedigend ingesteld Oostende. Door deze nieuwe nederlaag en de overwinning van Bergen is de kustploeg de nieuwe rode lantaarn.

De staat van het veld maakte mooi combinatievoetbal onmogelijk. Het eerste gevaar van de match kwam dan ook niet onlogisch  via een stilstaande fase. Het was een staalharde vrijtrap van specialist Janssens die op paal uiteen spatte. Op het kwartier kwam KVO eens in de buurt van Bourdon, maar Djambo-Shango besloot hoog over. Beide ploegen kregen ieder wat kansen, de beteren waren voor de thuisploeg. Een goede Habran en Wallaeys (redding op de lijn) verhinderden het openingsdoelpunt.

Na 34 minuten was het toch raak voor Westel toen Jefke Delen een afgeblokt schot van Brosque tegen de netten prikte (1-0). Nog voor de rust mochten de handen van het thuispubliek weer op elkaar. Deze keer was het Mennes die op aangeven van Paas raak trof (2-0).

De Kempenaars controleerden vlak na rust en dreigden via Janssens en youngster Vanarwegen. Plots kregen de bezoekers langs Van Rumst toch een mogelijkheid toen Bourdon niet al te best uitkwam, maar scoren bleek een ander paar mouwen. Aan de overkant kreeg Vanarwegen vlak voor het uur een dot van een kans. De snelle aanvaller geraakte echter niet voorbij Habran. Afspelen naar Paas, die moederziel alleen voor doel stond, was een betere optie geweest.

De wedstrijd kabbelde rustig voort. De score had nog hoger kunnen oplopen als Utaka en Ntuka beter bij schot waren geweest. Een verdiende overwinning voor de jongens van trainer Ceulemans die de Nederlander Gommans liet debuteren in de Belgische competitie. Tevens een valse start voor nieuwbakken Oostende-coach Herman Vermeulen.