Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Luminus Arena
Anderlecht wint met 2-4 op Genk
Bart Hermans

Anderlecht heeft de topper van de zevenentwintigste speeldag gewonnen. Ze kregen net voor de rust wel een doelpunt binnen tegen een aanvallend Racing Genk. Na de rust kregen we een veel aanvallender Anderlecht te zien en via Vanderhaeghe en Lovre werd het snel 1-2. Deze twee doelpunten vielen nagenoeg in dezelfde minuut. Genk kon niet meer terugkomen en via Kompany en Zetterberg werd het zelfs nog 1-4. Vandenbergh kon op het einde van de wedstrijd de 2-4 eindcijfers vastleggen.

Deze wedstrijd was voor beide clubs superbelangrijk, Anderlecht wilde in het spoor blijven van Club Brugge en Racing Genk was volop in strijd voor de derde plaats en hoopte zelfs nog op de tweede plaats. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden paus. In de beginfase domineerde een aanvallend Genk de wedstrijd. Anderlecht speelde met vijf verdedigers en kwam er in het begin niet echt aan te pas. In de zesde minuut passeerde Vandenbergh knap Kompany maar zijn schot ging nipt naast. De Brusselaars konden hun aanvallers Jestrovic en Wilhelmsson niet bereiken.

Daarna bracht Anderlecht de match meer in evenwicht en ging het leuk over en weer. Wanneer vijf minuten voor de rust Kompany scoorde op een voorzet van Zetterberg was dat een geldig doelpunt. De Scheidsrechter dacht er anders over en keurde het af. Enkele minuten later ging Stojanovic door op links, hij zette voor en Beslija knalde staalhard binnen. Genk werd beloond voor zijn aanvallend spel.

Anderlecht speelde vanaf het begin van de tweede helft veel hoger en kreeg meer en meer greep op de wedstrijd. In de achtenvijftigste minuut speelde Vandenborre de bal mooi door naar Vanderhaeghe die beheerst afwerkte: 1-1. Twee minuten later kan Lovre binnenkoppen na een voorzet van Deschacht. Sportieve revanche voor Olivier Deschacht die al een hele wedstrijd wordt uitgefloten door het Genkse publiek. De Brusselaars zetten zo een scheve situatie snel recht. Racing Genk was aangeslagen en kon niet echt meer een vuist maken. Anderlecht daarintegen ging op het elan door en Kompany kon na een corner de bal aan de tweede paal binnentrappen. Jan Moons ging in deze fase zeker niet vrijuit. Kort daarna was het weer raak wanneer Zetterberg alleen kon doorgaan en de 1-4 binnenknalde.
Kevin Vandenbergh kon net voor affluiten nog wel milderen tot 2-4 maar veel haalde dat niet meer uit.

Anderlecht blijft zo in het zog van Club Brugge terwijl Racing Genk nu al vijf punten achterstand telt op Standard.