Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Luminus Arena
Lokeren pakt punt in Genk
Philippe Crols

Lokeren heeft voor een verrassing gezorgd zaterdagavond. Met een gehavende ploeg kaapte het toch een punt weg in Genk. De thuisploeg verdiende meer, maar verzuimde veel te vaak de mooie kansen af te maken. 2-2 was de eindstand in een best genietbare partij.

De wedstrijd kon voor Genk niet slechter beginnen. Nog binnen de openingsminuut stonden de bezoekers op voorsprong. Drulic stuurde Bancé weg en die knalde hard voorbij Jan Moons in doel, 0-1. Genk was echter niet aangeslagen en voetbalde enkele mooie kansen bij elkaar. Zo kon Bob Peeters een hoekschop in de handen van Lazic koppen en schoot Soetaers een voorzet van Defour naast. Tussendoor werd een Genks doelpunt van Seyfo ook nog afgekeurd voor buitenspel. Dat trouwens verre van het geval. Iets over halverwege de eerste helft kreeg Genk de kans om op gelijke hoogte te komen. Beslija ging neer in de zestien en Jordens wees naar de stip. Lazic pakte echter de inzet van Engelaar en het bleef 0-1. Genk drukte Lokeren weg en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd te zijn.

De eerstvolgende Lokerse aanval bezorgde de Genkenaren echter wel een kater. Het was Drulic zelf die dit maal de netten bol zette en de 0-2 was een feit. Genk was aangeslagen en kreeg nog maar één goede kans voor rust. Mikulic kon net niet goed genoeg bij een strakke voorzet van Beslija en zijn inzet ging over. 0-2 was dus de ruststand.

Genk belegerde het doel van Lazic in het begin van de tweede helft. Dat leverde aanvankelijk niets op en de belangrijke vroege aansluitingstreffer leek er niet te gaan komen. Net voor het uur wist Soetaers de ingevallen Vandenbergh te bereiken. Die zette met een subliem hakje Peeters voor doel en die scoorde de 1-2. Meteen na die 1-2 stond het bijna 1-3. Drulic moest aan de overkant wel ver uitwijken, maar kon toch nog Bancé bereiken. Die schoot echter naast. Dat zou de Waaslanders nog duur te staan komen, want met nog twintig minuten te gaan kreeg Genk zijn tweede strafschop van de avond. Jordens bestrafte een fout van Bouabe op Peeters. Misschien een lichte strafschop, maar Vandenbergh had geen medelijden met de ploeg van Muslin en scoorde de 2-2.

Na die gelijkmaker ging de Genkse storm even liggen, maar tien minuten voor tijd leek de 3-2 op het bord te komen. Peeters legde goed af tot bij de ingevallen Chatelle. Die knalde hard op Lazic en in de herneming leek Vandenbergh te gaan scoren, maar een verdediger haalde de bal van de lijn. Genk probeerde nog wel in de slotfase, maar kansen kreeg het niet echt meer. Kristinsson kreeg in die slotfase nog een domme tweede gele en dus rode kaart. Het bleef wel 2-2 en daar zullen de bezoekers allicht wel blij mee zijn.

Genk is nu vijfde met vier punten minder dan Anderlecht, Club en Standard. Lokeren telt twee punten minder dan Genk en is zevende.