Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Het Kuipje
Club wint nipt op Westerlo
Thomas Dubois

Club Brugge heeft z'n derde overwinning op rij beet. In een draak van een wedstrijd had het daarvoor bloed, zweet en tranen nodig. Club kwam al vlug op voorsprong via wederom Bosko Balaban. Ishiaku verdubbelde in de tweede helft de voorsprong. Westerlo bracht de spanning opnieuw in de wedstrijd via Ogunsoto. Westerlo drukte, maar kon niet meer gelijkmaken.

Westerlo begon verrassend met De Winter in doel, Gaspercic was niet speelklaar. Ook bij Club Brugge enkele wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd tegen Ruzomberok. Vermant, Ishiaku en Gvozdenovic begonnen in de basis en dat ten koste van de niet fitte Yulu Matondo, Salou en de geblesseerde Blondel. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden moest men bij Club nu niet tot de laatste minuut wachten voor het eerste doelpunt. Al na een klein kwartier stuurde Ivan Leko z'n landgenoot Balaban knap diep, die zag dat De Winter ver uit z’n doel stond en lifte de doelman, 0-1.

Dat was ook het enige echte hoogtepunt van die eerste helft. Westerlo speelde ver onder z'n niveau en kon er amper uitkomen. Club Brugge kon niet veel meer doen, maar dat hoefde ook niet want zijn stonden op voorsprong. Een schot van Gvozdenovic ging nog naast, Westerlo kwam niet verder dan een schot van Mennes, dat dan nog ver naast ging.

De tweede helft kreeg dan toch wat meer opschudding. Mennes werd knap vrijgespeeld door de ingevallen Van den Eede, Stijnen redde knap. Club antwoordde meteen. Nu was het Balaban die Englebert vrijspeelde, maar die schoot op De Winter. Club bleef dreigen en vooral Ishiaku kreeg enkele kansjes en dat leverde ook een doelpunt op. Een vrije trap van Balaban belandde tot bij Ishiaku, die het leer tegen de netten joeg.

Westerlo leek uitgeteld, maar dat was slechts schijn. Stijnen miste de bal half en Ogunsoto kon profiteren en de aansluitingstreffer scoren. Met nog een kwartier te spelen kreeg Westerlo plots opnieuw hoop en kregen we eindelijk een wedstrijd. Tot echte kansen leidde dat echter niet. Het was Club dat dichter bij de 1-3 kwam aan de overkant via Roelandts, hij passeerde De Winter, maar Sarki was tijdig terug. Westerlo kon niet meer scoren en zo vindt Club aansluiting bij de top. [AN]