Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Balaban rolt Zulte Waregem op
T. Coremans

Onder leiding van Johan Verbist trapten Club Brugge en Zulte Waregem de laatste wedstrijd van de veertiende speeldag af. Club miste Englebert wiens plaats werd ingenomen door Van Heerden. Bij Essevee was het vooral uitkijken of de Europese kater van Espanyol al was verteerd. Het koningskoppel Matthys-Roussel mocht trachten de solide verdediging van blauw-zwart te verschalken.

De thuisploeg begon met de meeste creativiteit aan de partij. In de beginfase trok vooral Salou de meeste aandacht naar zich toe. Hij miste op cruciale momenten net de scherpte om het leer in de netten te jagen. Na een goede kans voor Daerden en een andere voor Salou, was het duidelijk dat de efficiëntie bij Club Brugge weer zoek was. Na 33 minuten was het Balaban die daar anders over dacht en de 1-0 binnentikte. Lang kon Club hiervan niet genieten. D'Haene mocht twee minuten later de gelijkmaker, na een hoekschop, inkoppen. De jongens van Ferrera leken even met verstomming geslagen, maar op slag van rust bracht Bosko Balaban, wie anders, met een prachtige vrije trap de thuisploeg weer op voorsprong.

Na de pauze bleef blauw-zwart op hetzelfde elan doorgaan. Daerden zette een nummertje op langs de linkerflank en legde goed terug op Balaban. De Kroaat werkte beheerst af voor zijn derde van de avond. Na vijftig minuten leek de wedstrijd gespeeld en beide ploegen creëerden nog zelden kansen. Toen Balaban na 67 minuten na een solonummertje naast Merlier binnenschoof, voor nummer negen van het seizoen, was het helemaal over voor Zulte Waregem. Beide ploegen konden nog enkele kansjes afdwingen. Datti kopte de grootste kans naast. De bezoekers kregen in twee wedstrijden tien doelpunten om de oren. Leuke anekdote is dat de jongens van Dury waarschijnlijk Europees zullen overwinteren, in tegenstelling tot Club Brugge.

Club blijft door deze overwinning op de derde plaats. Het vel van de coach lijkt weer even gespaard. Later deze week volgt een uitwedstrijd in Besiktas. Zulte Waregem blijft onderaan de rangschikking bengelen en mag zich nationaal zorgen beginnen maken. Zeker nu Sint-Truiden zijn opmars heeft ingezet.

Club Brugge: Stijnen, Priske, Maertens, Clement (72' De Cock), Gvozdenovic, Vermant, Blondel, Van Heerden, Daerden, Salou (80' Chavez), Balaban (72' Dufer)

SV Zulte Waregem: Merlier, D'Haene, Dindeleux, Reine, D'Haemers, Meert (78' Vandendiessche), Sergeant, Van Nieuwenhuyze, Verschuere (46' Janssens), Matthys (68' Datti), Roussel

Gele kaarten: Gvozdenovic (Br), Meert (ZW)