Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard klimt naar gedeelde derde stek
Kevin Vanbuggenhout

Standard kreeg met het bezoek van Lokeren een haalbare kaart voorgeschoteld. Onyewu was nog altijd in Luik en speelde dus gewoon mee. Bij Lokeren debuteerde Grégory Dufer. Standard kon profiteren van het puntenverlies van Genk, Gent en Club Brugge. Lokeren had de punten nodig om weg te geraken van de laatste plaats.

Zoals verwacht nam Standard toch de bovenhand. Fellaini kopte een vrije trap van Defour naast. Net na het kwartier zorgde Dupré voor gevaar. Hij kwam naar binnen en zijn schot werd gepakt door Lazic. Standard had duidelijk controle over de partij, maar toch liet Lokeren zich niet zomaar opzij zetten. Renard pakte makkelijk een kopbal van Joao Carlos. Aan de overzijde hield De Camargo enkele verdedigers aan de praat alvorens in het zijnet te knallen. Na 25 minuten spelen ging een afstandsschot van Camara net naast. In het laatste kwartier moest Lokeren toch nog iets meer achteruit en creëerde Standard enkele mooie kansen. De bal viel voor de voeten van Sa Pinto die zijn knal geparreerd zag door Lazic. Geraerts kreeg ook een goede kans, maar kon de bal niet voorbij Lazic werken. De Camargo kopte net naast. In de 43ste minuut was het dan toch raak. Jovanovic zette een strafschop feilloos om en bracht de stand op 1-0. Langer dan een minuut duurde de vreugde van Standard niet. Bouabe tikte een vrije trap van Kristinsson binnen: 1-1.

Standard nam het spel resoluut in handen in het begin van de tweede helft. Onyewu kon koppen op een hoekschop van Defour, Mady veegde de bal van de lijn. Dan waren er twee mogelijke strafschopgevallen. Eerst trok Onyewu Camara onderuit en aan de andere kant werd Sa Pinto aangetikt. Scheidsrechter N'Zolo liet telkens verder spelen. Dan vond Dufer het tijd om zich eens te tonen. Hij schoot naar de korte hoek, maar Renard tikte in hoekschop. Echt domineren deed Standard niet meer. De Rouches bleven wel op zoek gaan naar een nieuwe voorsprong, maar dat gebeurde vaak te slordig. In de 74ste minuut kreeg Standard toch waar het recht op had. Geraerts trapte van dichtbij tussen de benen van Lazic binnen: 2-1. Lokeren was niet meer bij machte iets terug te doen en in de slotminuten scoorde Standard een derde keer. De Camargo stak tussendoor naar Defour en die kreeg de bal voorbij Lazic.

Standard is samen met Anderlecht de winnaar van het weekend. Het was lang wachten op de 2-1, maar op de zege valt weinig af te dingen. Lokeren kreeg immers op aanvallend vlak weinig klaar. Standard duikt door deze overwinning de top drie in. De derde plaats wordt gedeeld met AA Gent. Lokeren is nog steeds voorlaatste.