zwaZulte Waregem
gntKAA Gent
0-1
51' Adekamni Olufade (pen)
Datum: 02/11/2008 18:00
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Regenboogstadion
AA Gent doet een goede zaak
Dirk Pieters

AA Gent deed zondagavond een goede zaak. De ploeg van trainer Michel Preud'homme ging met 0-2 winnen op het veld van Zulte Waregem. Olufade en Foley zorgden voor de doelpunten in de tweede helft.

De beginfase leverde maar weinig kansen op. Zowel Zulte Waregem als AA Gent speelden te slordig om ook maar één goede kans op de mat te leggen in het eerste kwartier. Na negentien minuten was er toch opwinding met een knal op de paal van Foley, maar er was al gefloten voor buitenspel. Ook Zulte Waregem kreeg een kansje, maar het schot van Meert ging meters naast het doel. Op het einde van de eerste helft staken de Buffalo’s nog even de neus aan het venster, maar verder dan een dropshot van Olufade kwam het niet meer. Een nul-nul was dan ook een logische ruststand.

In het begin van de tweede helft heel wat meer opwinding. Leye ging eerst alleen op Jorgacevic af, maar de aanvaller mikte de bal naast. Aan de overkant lukte het wel van op de stip. Olufade ging neer in de zestien en zette zelf de penalty om; 0-1. Even later was de Togolees er opnieuw, maar dit keer was zijn kopbal te zwak om Bossut in de problemen te brengen. De bezoekers bleven drukken en dat resulteerde in een tweede treffer. Foley trapte de bal prachtig voorbij doelman Bossut; 0-2. Tien minuten voor tijd kreeg Mbaye Leye de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de aanvaller schoot over. In de slotfase hield Jorgacevic Berrier van een doelpunt en zo bleef het 0-2.