Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Lotto Park
Anderlecht klopt zwak Racing Genk
Steurbaut Kersten

Anderlecht gaat met een goed gevoel de winterstop in. Paars-wit won in eigen huis van een zeer zwak Racing Genk en behoudt minstens vier bonuspunten op Club Brugge en Standard.

Racing Genk had buitenshuis al een mooi parcours afgelegd, maar in het Astridpark konden de Limburgers die status nooit bevestigen. Davy Schollen keek 90 minuten lang werkloos toe hoe zijn ploegmaats eenvoudig naar de overwinning huppelden.

Paars-wit domineerde de eerste helft, maar de kansen bleven schaars. Logan Bailly had enige moeite met een vrije trap van Lucas Biglia, maar moest zich op het half uur toch gewonnen geven op een poging van Guillaume Gillet. De middenvelder trapte van buiten de zestien het leer knap voorbij de Luikenaar in de netten. Gillet gaat de winterstop in als topschutter van Anderlecht.

In de tweedd helft zaten de Brusselaars met hun hoofd al bij de kerstvakantie. Racing Genk slaagde er niet in om te reageren. Kanu bood in de slotfase de ingevallen Jonathan Legear nog de 2-0 aan.

Bart Goor kreeg in de slotminuut nog een afscheid op de Brussels grasmat. Voor de wedstrijd werd de linkspoot al in de bloemetjes gezet. (AN)