Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge verovert punt in 93e minuut
Fabian Morren

Cercle Brugge heeft op de valreep een punt in eigen huis gehouden tegen Lokeren. Invaller Reynaldo scoorde diep in blessuretijd de gelijkmaker.

Lokeren was zeer gretig aan de wedstrijd begonnen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Dominic Foley had geen geluk in de afwerking; de Ier knalde het leer tegen de lat.

Lokeren klom halverwege de eerste helft op voorpsrong. Ref Bylois kende onterecht een vrije trap toe aan de ploeg van Peter Maes en Ivan Leko krulde de vrije schop mooi langs doelman Verbist. Cercle kreeg via onder meer Foley nog kansen om nog voor de rust langszij te komen, maar slaagde daar niet in.

Lokeren won dit seizoen nog niet en dus waren de virtuele drie punten heilig voor de bezoekers. De Oost-Vlamingen lieten alle aanvallende intenties tijdens de rust in de kleedkamer en beperkten zich tot het verdedigen van de kleine voorsprong. Cercle probeerde wat aan de achterstand te doen, maar faalde in de afwerking.

Foley en invaller Owusu lieten de mogelijkheden liggen om er 1-1 van te maken. Lokeren leek zijn eerste driepunter beet te hebben, tot invaller Reynaldo in de rebound scoorde nadat Copa een vrije trap van Van Enoo had gelost.