Datum: 19/08/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Standard straft tien Carolo's af

Standard heeft de Waalse derby tegen Charleroi gewonnen met 2-6. Een sterke Seijas zorgde met drie assists en een goal voor het verschil. Nochtans speelden de Carolo's goed mee, maar kwamen al in de eerste helft met tien te staan en daardoor werd het nog een afstraffing.

Johan Walckiers in Charleroi

Charleroi en Standard trokken vanaf het begin alle registers open. Al na drie minuten werd Ezekiel weggestuurd door Seijas en de pijlsnelle aanvaller gaf Bojovic het nakijken en werkte met een mooie krul af. Charleroi reageerde onmiddellijk. Een voorzet schoot door tot bij Gnohere die zich (te) makkelijk doorzette en Kawashima klopte met een mooi opwippertje. Een wedstrijdbegin om duimen en vingers bij af te likken.

En de Waalse derby bleef voor vuurwerk zorgen, want Ezekiel bleef de Charleroi-verdediging voorbijstormen alsof er geen was, maar hij had ook wat pech toen zijn bal van de lijn gekeerd werd. Charleroi had ook kansen, onder meer voor Milicevic en Kage, maar hun afstandsschoten ging naast en over.

Charleroi speelde goed voetbal, maar kreeg twee snel opeenvolgende opdoffers te verwerken. Seijas haalde de achterlijn en leverde de perfecte assist af voor Ajdarevic. De Zweed scoorde makkelijk. En even later leek de wedstrijd gespeeld toen Dzivic aan de doorgebroken Ezekiel ging hangen net in de zestien. Natuurlijk rood en penalty voor Standard. Nochtans was Mandanda ook ter plaatse. Seijas trok het zich allemaal niet aan en ook hij zette zijn elfmeter om met een Panenka. Blijkbaar dé manier om tegenwoordig strafschoppen te trappen. Een tip voor de Anderlechtspelers?

Met 1-3 en met tien man nog vijfenveertig minuten knokken, het was een onmogelijke opgave voor de Zebra's. En toch was er even hoop voor de jongens van Yannick Ferrera toen Bojovic de aansluitingstreffer scoorde met een kopbal van dichtbij. Lang duurde dat niet, want een paar minuten later was het Buyens die Charleroi alle hoop ontnam met een mooie lob. En hij maakte de korf vol met een tweede goal na alweer Seijas die een corner goed voorzette. 2-5 met drie assists van de Venezolaanse voet en een goal. En Ezekiel maakte het met zijn tweede van de avond nog wat erger voor Charleroi: 2-6.

Charleroi speelde lange tijd goed mee, maar moest met tien de wet van de sterkste en van de meerderheid erkennen. Standard vond - in tegenstelling tot vorige matchen - nu wel makkelijk de weg naar doel.