Datum: 15/09/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jules Ottenstadion
Flauw Gent ziet KVM eindelijk nog eens zege pakken

AA Gent voerde in de eerste helft de forcing, maar kwam net voor de rust op achterstand na een kopbalgoal van David Destorme. In de tweede helft acteerde de thuisploeg heel zwak en kon het de verdediging van KV Mechelen niet meer ontwrichten.

Johan Walckiers in Gent

Nogal wat wijzigingen noodgedwongen wijzigingen bij beide ploegen. Gent miste heel zijn centraal middenveld met Thijs en Van Der Bruggen en dus mocht Conte centraal opdraven geflankeerd door de Zweedse nieuwkomer Eriksson. In de spits stond Mboyo. Harm van Veldhoven dropte Henkens in de ploeg en achteraan maakte Van Hoevelen zijn eerste minuten van het seizoen vol naast Biset.

Het spel ging goed op en neer. Gent had al na een minuut een serieuze kans toen Conté goed teruglegde tot bij Mboyo, maar die werd nog afgeblokt. Maar ook de bezoekers kregen kansen, maar dan vooral door slordigheden achterin. Arzo en Melli moesten twee keer de meubelen komen redden. En ook Pacovski moest nog in actie komen op een schot van Mboyo. In de herneming trapte Eriksson, echt wel een meerwaarde voor de Buffalo's, hard op de reservedoelman van KV.

Destorme tegen de gang in

Gaandeweg slopen er veel slordigheden in het spel van allebei de ploegen. Eén keer nog opwinding: Eriksson zette voor tot bij Mboyo - die echt wel zwaarder op een defensie weegt dan Kola of Arbitman - maar de aanvaller werd net genoeg gehinderd om een goal te voorkomen. En de Mechelse verdedigers bleven zich voor de bal werpen: Biset blokte Conte na een counter twee keer goed af. Al had Ghomsi zeker rood moeten krijgen voor een elleboogstoot aan Remacle. Maar de tv-beelden zullen op de bond waarschijnlijk wel met interesse bekeken worden.

Iedereen dacht al aan de rust, maar dan - volledig tegen de gang van het spel in - haalde Destorme ineens hard uit en trof de paal. De terug in het veld botsende bal werd opgepikt door Diabang die Destorme op zijn sterkste punt uitspeelde: met het hoofd. Uit het niets werd het 0-1, maar het moet ook gezegd dat Destorme wel heel veel ruimte kreeg van de defensie van Gent.

Flauw Gent

De thuisploeg probeerde in de tweede helft druk naar voor te zetten, maar het was Mechelen dat de beste kansen had na een hoekschop die in de voeten van Cordaro viel. Hij vond Padt op zijn weg en Biset kon in de herneming de bal niet laag houden.

Het Gentse publiek werd ongeduldig bij het uitblijven van echte kansen en KV kon rustig afwachten, want veel inspiratie zat er niet in de thuisploeg. Er zat niets van schwung meer in en kansen kwamen er niet meer. Wel nog voor KV en Cordaro kon helemaal op het einde en op de counter de zege volledig veilig stellen. En nog maar eens werden er achteraan cadeautjes uitgedeeld.