Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Genk geraakt niet voorbij Waasland-Beveren
Robby Morren

Genk heeft in eigen huis niet kunnen winnen tegen Waasland-Beveren. De Limburgers monopoliseerden de bal tijdens de ganse tweede helft en verzamelden voldoende kansen om te scoren maar dankzij doelman Clepkens slaagden de bezoekers erin de 1-1 na rust vast te houden.

Robby Morren in Genk

Bij Racing Genk was Laszlo Köteles tijdens de laatste training geblesseerd uitgevallen waardoor Kristof Van Hout zijn debuut mocht maken. Voor De Ceulaer was het zijn debuut voor Genk in de Cristal Arena. Bij Waasland-Beveren hield Dirk Geeraerd ex-Genk-speler Dugary op de bank.

Fel openingskwartier
De wedstrijd begon fel met twee doelpunten in het openingskwartier. De promovendus was niet naar
Genk gekomen met de bedoeling zich in te graven en maakte dat al snel duidelijk. Zo moest Fernandez al na 4 minuten een poging van Badash een metertje voor de doellijn afblokken. Genk trof wel snel raak. Clepkens loste een schot van Monrose, Jelle Vossen was goed gevolgd en stifte de bal over de doelman. (1-0)

Dekkingsfout
Waasland-Beveren bleef vrijuit voetballen en dat rendeerde al heel snel. Zes minuten na de openingstreffer profiteerde Sish van een fatale dekkingsfout in de Genkse defensie. De Israëliër mocht een hoekschop helemaal ongedekt in het dak van het doel trappen.(1-1)

De bezoekers waren nog gevaarlijk toen Plut een bal in het zijnet trapte maar halfweg de eerste helft nam Genk de partij geleidelijk aan in handen. Clepkens toonde zijn kwaliteiten op schoten van Gorius en De Ceulaer en Vossen had zijn tweede van de avond moeten scoren toen De Ceulaer de bal slim het hoofd aflegde maar de spits besloot van dichtbij op Clepkens. Op slag van rust scoorde Simaeys nog bijna op hoekschop.

Michael Clepkens
Genk voetbalde tijdens de tweede periode een versnelling hoger, de kansen stapelden zich op en Michael Clepkens verdiende een onderscheiding. Hij hield zijn ploeg overeind op pogingen van Monrose, Gorius en De Ceulaer. Ondertussen had Van Hout Genk voor een achterstand behoed toen Farssi aan de eerste paal opdook.

Genk monopoliseerde de bal maar een tweede goal bleef uit. Met nog een kwartier te gaan greep Mario Been in. Hij liet Glynor Plet zijn debuut maken voor Genk en bracht zo meer aanvalskracht en kopbalsterkte. Clepkens bleef echter pal staan en redde in de slotfase nog een vrije trap van Gorius en een kopbal van Vossen.