Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Daknam
Patosi en Saglik loodsen Lokeren naar winst
Christophe van den Boom

Lokeren won de derby tegen Waasland-Beveren. Lang leek de match op een scoreloos gelijkspel te eindigen, maar in het slot zorgden Patosi en Saglik voor de verlossing.

De beste kans was voor Mijat Maric.  Hij kopte een bal achterwaarts op doel, maar de paal bracht redding. In het tweede deel van de eerste helft had Harboui nog enkele kansjes, maar de Tunesiër wist niet te scoren. Bij de bezoekers was Farssi de betere speler. Hij probeerde het met enkele voorzetten, maar die vonden geen medespeler. De eerste helft bracht niet meer dan enkele halve kansen en pogingen naast het doel.

De thuisploeg begon gretiger aan de tweede helft. Waasland-Beveren moest terugplooien. Op een hoekschop had Persoons de kans op 1-0, maar hij trapte van dichtbij op doelman Coosemans.

In 65e minuut kon Harbaoui scoren. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Mokulu. De Lokerse spelers zochten nu nadrukkelijker na het doelpunt. Die kwam er drie minuten voor het einde. Patosi knalde het openingsdoelpunt tegen de touwen en in de extra tijd maakte de ingevallen Saglik er 2-0 van.

Lokeren wint de derby en springt over Gent in het klassement. Waasland-Beveren blijft onderaan bengelen.