Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Guldensporenstadion
Zulte Waregem scoort twee keer bij Kortirjk
Sam Soetaers

Zulte Waregem keert met de zege op zak terug uit Kortrijk. Zulte Waregem speelde bijzonder efficiënt en Kortrijk betreurt de gemiste kansen in de eerste helft.

Zulte Waregem trok met een 0-1 voorsprong de rust in. Een doelpunt van Naessens en enkele goede reddingen van Bossut zorgden dat de thuisploeg op achterstand stond. Nochtans was de eerste grote kans van de match voor Kortrijk. Dejaegere mocht alleen op Bossut afgaan. De doelman van Zulte Waregem slaagde er nog in om het schot weg te boksen.

Zulte Waregem kwam na goed 20 minuten spelen op voorsprong. Naessens tikte een hoekschop van Hazard binnen. Kortrijk reageerde met kansen voor N'Diaye en Oussalah, maar ofwel ging de bal naast ofwel stond voorkwam Bossut erger.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Kortrijk raakte niet meer door de verdeging van Zulte Waregem, die pal stond. Zukanovic probeerde het met een afstandsschot maar zag dat overwaaien.

De bezoekers uit Waregem slaagden er nog in om de 0-2 te scoren. In de slotfase van de wedstrijd kon Leye scoren vanop de stip nadat scheidsrechter Loeman voor een twijfelachtige hands een penalty gaf. Eerder ging een vrije trap van Hazard over. Kortrijk kon in de blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer scoren via Mitrovic, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Door die zege stelt Zulte Waregem zijn tweede plaats veilig. Voor Kortrijk meteen het tweede thuisverlies van het seizoen.