Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Efficiënt Kortrijk wint bij onmondige Zebra's
Marc Van Den Noordgaete

Kortrijk heeft na een efficiënte eerste helft de drie punten gepakt op het veld van Charleroi. Eerst Chanot, en na de gelijkmaker van Pollet Raman straften het weinig efficiënte spel van de thuisploeg af. Charleroi kon in de tweede helft niet profiteren van de uitsluiting van Pavlovic.

Marc Van Den Noordgaete in Charleroi

Charleroi kon niet rekenen op de geblesseerden Rossini en Londogbia, bij Kortrijk stonden Kamghain en Verstraete om dezelfde reden aan de kant. Thuistrainer Mazzu liet verder Ederson verrassend op de bank ten voordele van Daf. Bezoekend coach Van Haezebrouck van zijn kant pakte uit met Tomasevic, Capon en Raman in de plaats van Reynaud, Chevalier en De Smet.

Kortrijk pakte meteen uit met een vrije trap van Oussalah, die in hoekschop werd verwerkt. De daaropvolgende kopbal van Santini belandde net naast. Charleroi antwoordde via Kaya, maar diens zwieper zeilde naast de kooi van Keet. Ook het vizier van Pollet was tot twee keer toe niet goed genoeg gericht. Ook een pegel van Milicecic was hetzelfde lot beschoren. Kaya draaide na 23 minuten opnieuw naar binnen, de bal belandde een half metertje boven de kruising.

Het missen van die kansen brak de thuisploeg op in de 28ste minuut toen De Mets een vrije trap opzij legde voor Chanot. De Luxemburger plaatste het leer laag in de hoek voorbij een grabbelende Mandanda. Kortrijk kon echter niet lang van deze voorsprong genieten, want Pollet plaatste een assist van François heerlijk over Keet in doel. In de 33ste minuut waren de Zebra's echter opnieuw op achtervolgen aangewezen. Santini zonderde Raman voor doel af, de huurling van AA Gent liet Mandanda geen schijn van een kans.

Mandanda houdt Zebra's recht

Charleroi probeerde nog voor de rust opnieuw gelijk te komen, maar meer dan enkele hoekschoppen en slechte voorzetten leverde dat niet op. De bezoekers kwamen bijna zelfs op 1-3 toen Matton Waals balvelrlies afstrafte, Santini mikte naast. Kortrijk ging na rusten op zijn elan door. Raman besloot eerst op het dak van het doel en vond daarna Mandanda op zijn weg. Mandanda etaleerde in de 53ste minuut bovendien nog eens zijn supervorm door eerst een pegel van Raman, en in de herneming een kopbal van Santini uit zijn doelvlak te ranselen.

Rood voor Pavlovic

Charleroi vond op het uur wat zijn tweede adem terug, maar Keet had geen moeite met een voorzet van Thiaré en een kopbal van Pollet. Mazzu bracht met Gnohere zijn derde spits in en Kortrijk moest na 70 minuten bovendien met zijn tienen verder nadat Pavlovic twee keer binnen de minuut te driest inging op Kaya. Het slotoffensief van de Carolo's was echter veel te onzuiver om van de man meersituatie te profiteren. Alleen Gnohere kon met een pegel in de korte hoek Keet bedreigen. De Zuid-Afrikaan ranselde het leer echter in hoekschop.