Datum: 17/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi kan het ook niet na uitsluiting Pavlovic
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Charleroi kan het ook niet na uitsluiting Pavlovic
Foto: © SC

Sporting Charleroi kijkt om 20u00 in het Stade du Pays KV Kortrijk in de ogen. Na drie speeldagen totaliseren beide ploegen vier punten, vooral voor de thuisploeg een goede start. De bezoekers rekenen opnieuw op topschutter Ivan Santini, de Zebra's zullen hem uiteraard extra in het oog

Door Marc Van Den Noordgaete

Kortrijk scoorde tot nu toe vier keer, telkens via Santini. In de opener tegen OHL maakte de Kroaat in de slotfase het verschil en vorige week tegen Lokeren sleepte hij met drie doelpunten een onverhoopt punt uit de brand. Bij Charleroi weten ze dan ook wie ze aan de ketting moeten leggen. "Een goede speler die bulkt van het vertrouwen", aldus Javier Martos op de website van de Carolo's.

Toch willen de Carolo's ook van hun eigen sterkte uitgaan en de drie punten thuishouden. "We vormen een stevige groep die verder wil groeien en wedstrijden winnen, vooral in ons eigen stadion", beklemtoont de 29-jarige verdediger, daarin bijgetreden door zijn trainer Felice Mazzu. "We willen onze positieve spiraal aanhouden na de zege vorige week in Bergen", klinkt het.

Toch predikt de coach voorzichtigheid. "Kortrijk heeft net als wij vier punten, maar het is wel een stevig geheel. Hein Vanhaezebrouck heeft er al enkele jaren de sportieve touwtjes in handen, de basis van de ploeg is dezelfde én de Kerels hebben enkele goede transfers verricht. Ze zullen dus zeker een goed kampioenschap afwerken", voorspelt Mazzu.

Kortrijk van zijn kant gaat resoluut voor een plaatsje in play-off I, en daar verandert het vertrek van sterkhouder Brecht Dejaegere naar AA Gent niets aan. Met een overwinning in de hel van Mambour doen de West-Vlamingen uiteraard een uitstekende zaak, en kunnen ze de komende opdrachten met vertrouwen tegemoet zien.

Selectie Charleroi: Mandanda, Renard, Fraidherbe, Satli, N'Ganga, Martos, Vervoort, Marinos, Kaya, Ederson, Kumedor, Houdret, Milivevic, François, Daf, Marcq, Pollet, Thiaré, Arze, Gnohere.

Selectie Kortrijk: Keet, Capon, Pillon, Reynaud, Chanot, Martin, Oussalah, Tomasevic, De Mets, Klaasen, Mahau, Pavlovic, Ulens, Chevalier, Matton, De Smet, Raman, Santini.

Beleef de wedstrijd nog intenser!
Schrijf je in bij Unibet UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 144 euro als Charleroi de partij wint. Zet je 60 euro in op winst van Kortrijk, dan kan je dat 162 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws