The not so great Escape: dramatische pot nagelbijten loopt goed af voor Waasland-Beveren
Sander De Graeve

Waasland-Beveren ontstak zopas in een dol feestgedruis dankzij vooral KV Mechelen. De onwaarschijnlijke ommekeer is de enige reden waarom de Leeuwen play-off 3 vermijden.

Sander De Graeve in Beveren

Voor Waasland-Beveren was het van moeten deze namiddag in de Wase derby tegen Sporting Lokeren. De Leeuwen van Guido Brepoels hadden immers 90 minuten de tijd om play-off 3 te proberen vermijden. De eerste 45 minuten gaan we, met uw toestemming, gewoon overslaan. Er gebeurde werkelijk niets.

Het enige wat we wel meenamen richting koffie en koek was de voorsprong van Cercle Brugge tegen KV Mechelen. Die ruststand duwde Waasland-Beveren virtueel in play-off 3. Na de koffie was er van dadendrang niet meteen iets te merken bij de thuisploeg.

Geen gevaar

Pas na tien minuten wild getier vergezeld van op het veld springen namens Guido Brepoels hadden Corstjens en co. door dat ze op de middellijn moesten gaan verdedigen. Er kwamen enkele kansjes, maar het werd duidelijk dat het meer van de andere velden zou afhangen.

Charleroi kwam intussen 2-0 voor tegen Mouscron-Péruwelz, maar -we besparen u de rekensom- dat alleen was nog niet voldoende. In het Stade du Pays zou nog één goal meer moeten vallen om Waasland-Beveren met een 0-0 richting play-off 2 te loodsen.

Dank aan Mechelen

In Beveren kwam men heel moeilijk tot kansen. Twee vrije trappen geraakten niet verder dan de Lokerse muur en ook de vele afstandschoten haalden niets uit. Een minuut voor tijd ging er een orkaan van lawaai door het stadion. Geen goal in Beveren, maar KV Mechelen boog een 2-0 achterstand om naar een 2-2.

De Freethiel ontstak in feestvreugde zonder er zelf veel verdienste aan te hebben. In Brugge werd het zelfs nog 2-3. Voetbal, het zal ons blijven verrassen.