Reactie Enorme opluchting bij Waasland-Beveren: "Dit ga ik mijn hele leven niet vergeten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Enorme opluchting bij Waasland-Beveren: "Dit ga ik mijn hele leven niet vergeten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vreugde met een zweem van schaamte, op een andere manier kunnen we de sfeer op de Freethiel in Beveren niet beschrijven. Dankzij ex-speler Dalibor Veselinovic blijft de club in eerste klasse.

Sander De Graeve in Beveren

De wedstrijd in Beveren mogen we helemaal vergeten. Het is dankzij de ongelooflijke gebeurtenissen in Brugge dat de Leeuwen in eerste klasse mogen blijven. Ook Wouter Corstjens kon het amper geloven. "Dit ga ik mijn hele leven niet vergeten, wat een ontknoping. Tot twee minuten van het einde zaten we in play-off 3.

"Ik was niet op de hoogte van het scoreverloop, enkel de ruststand wist ik. Toen ik iedereen zag rechtspringen, dacht ik dat Mechelen de 1-1 gemaakt had, maar het blijkt toch spectaculairder. Ach, we zijn gered, dat is het belangrijkste, hé." De eigen prestatie was niet om over naar huis te schrijven, maar er waren verzachtende omstandigheden.

Konden niet bevrijd spelen

"We speelden niet tegen een slechte ploeg", doelde hij op de buren uit Lokeren. "Echt bevrijd konden we ook niet spelen. Er zat veel druk op en er was stress. Dat zag je wel bij sommige acties. We wilden vooral de nul houden en proberen een goal te maken. De eerste twintig minuten van de tweede helft speelden we hoger, maar kansen waren er niet."

Bevrijd voetballen kan wel in play-off 2. "We mogen KV Mechelen dankbaar zijn. Nu hebben we niets meer te verliezen. Alles mag, niets moet." Heel wat spelers die minder in actie kwamen, zullen hun kans krijgen. "Dat is normaal, zo ging het er de voorbije jaren ook aan toe in play-off 2." Over zijn toekomst kon hij nog niet veel zeggen. "Ik geloof dat de club me een voorstel zal doen. Ik heb het hier naar mijn zin", sluit de huurling van Gent af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties