chaCharleroi
kvoKV Oostende
1-1
90+4' Gohi Bi Cyriac (pen)

Oostende en Charleroi houden elkaar in evenwicht

Charleroi had het 'm bijna alweer geflikt. Net als op Waasland-Beveren scoorde het in de slotminuten na een matige partij. Oostende leek in de touwen te hangen, maar kreeg nog een strafschop in de absolute slotseconden. Cyriac tekende voor de 1-1.

Op Mambourg hadden beide coaches duidelijk geen zin in overuren. Mazzu stuurde krek dezelfde elf de wei in en Vanderhaeghe voerde maar één wijziging door. Gouden Stier Cyriac kwam aan de aftrap in plaats van Musona bij de leider in de stand.

Alhoewel, intussen was Gent in Leuven alleen leider geworden, dus verwachtten we een gemotiveerd Oostende aan de aftrap. Toch bleek die eerste helft een afknapper. Beide ploegen probeerden wel te combineren, dus geen Kortrijk-toestanden, maar veel sprankelend voetbal leverde dat niet op.

De bezoekers hadden uiteindelijk nog de beste kans, maar Akpala besloot oog in oog met Mandanda op de Frans-Congolese doelman. Aan de overkant merkten we vooral Baby op. De winger was alomtegenwoordig en er was een ijzersterke Rozehnal nodig om het gevaar te ontzenuwen.

Onmogelijke misser Perbet

0-0 bij de rust na een teleurstellende eerste helft waarin een schuiver van Verbist bijna het interessantst was. Van een kandidaat-leider verwacht je meer. Na de koffie was het echter niet veel beter. Jali kende één van zijn mindere dagen en ook Akpala leek niet al te scherp te acteren.

De beste kansen kwamen er nog voor de thuisploeg die gedragen door een monotoon, maar enthousiast publiek naar voren trok. Perbet, nochtans een afwerker pur sang, knalde een wenkende kans naast de paal. Invaller Pollet, geen afwerker pur sang, trapte op Ovono.

Domme N'Ganga

Net als woensdag op Waasland-Beveren zorgde een goal in de slotminuten voor een feestje bij de Zebra's. Deze keer was het Saglik die het leer na balverlies bij Jali in de benedenhoek poeierde. Toch was het feestje van korte duur.

N'Ganga beging dom balverlies en een nog dommere penalty-overtreding in minuut 93. Cyriac zette zich achter de bal en zorgde zo toch voor een positieve noot bij de Kustboys.