Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge

Bjorn Engels wist fout van Butelle in blessuretijd uit en redt Club Brugge tegen Standard

Bjorn Engels voorkwam zondagnamiddag in blessuretijd een nieuwe nederlaag voor Club Brugge. Na een fout van Butelle leek de regerende landskampioen af te stevenen op een 6 op 15, maar daar bracht Engels dus alsnog verandering in. Spektakel, dat was er zeker op Jan Breydel!

Michel Preud’homme greep in na de mindere wedstrijd op het veld van KV Kortrijk. Cools, Diaby én Vanaken verdwenen naar de bank, Onder meer Wesley, Gedoz en van Rhijn kwamen in het elftal. Ook bij Standard veel verschuivingen: Touré, Mmaee en Dompé stonden aan de aftrap. Geen Gillet in doel, die was geblesseerd.

Eén dodelijke counter volstaat voor Standard

Club Brugge was dominant en nam de match onmiddellijk in handen. Blauw-zwart had veel balbezit en de beste kansen, maar het waren net geen 100%-kansen en de bal wilde er een paar keer net niet in. Op het kwartier stak Standard één keer gevaarlijk over en het was het wél onmiddellijk raak.

Mmaee mocht zich te makkelijk doorzetten op links en bediende de goed inlopende Touré op zijn wenken. Een koud kunstje voor de middenvelder, die de 0-1 van dichtbij tegen de touwen duwde. Van een koude douche voor Club Brugge gesproken, zeg.

Groeiende frustratie bij Club, maar snelle gelijkmaker na rust

Tot het einde van de eerste helft, was het werkelijk al blauw-zwart wat de klok sloeg. Vossen scoorde na een vrijschop, maar het feestje ging terecht niet door wegens buitenspel. Club raakte steeds meer gefrustreerd door het sluwe spel van Standard en de spelers gingen dan ook schuddebollend naar de kleedkamer na 45 minuten.

Na de pauze kreeg Club al snel waar het naar op zoek was: de gelijkmaker. Gedoz nam een voorzet knap op de slof en zorgde met een lage volley voor de verdiende 1-1. Blauw-zwart bleef de druk maar opvoeren, maar Standard kwam er steeds meer gevaarlijk uit. Dompé trof de lat, terwijl Goreux niet kon profiteren nadat Butelle hem onsuccesvol probeerde uit te spelen. Niet de beste actie ooit van de Club-goalie.

Club dringt aan, maar betaalt fout van Butelle cash

De minuten tikten weg, en dat in het voordeel van Standard. De bezoekers moesten heel wat Brugse aanvalsgolven doorstaan, maar bleven keer op keer recht. Mede omdat Vossen heel wat pech kende in de afwerking. De aanvaller van Club trapte op Hubert, op de paal en had in een één-tegen-éénsituatie met Hubert te veel tijd nodig, waardoor Laifis alsnog orde op zaken kon stellen.

En luttele minuten voor affluiten gebeurde wat niemand in Brugge voor mogelijk hield. Butelle gooide het leer te snel en te kort uit en Edmilson ging ermee aan de haal. De Braziliaanse Belg zette zich door tegen enkele Bruggelingen en legde de bal uiteindelijk naast Butelle tegen de touwen. 1-2 en Club hing samen met de bal tegen de touwen... Tot Engels in blessuretijd een punt redde met een rake kopbal: 2-2 en einde wedstrijd.