Volg de match tussen KV Mechelen en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 213 reacties...

KV Mechelen - KAA Gent

Wie pakt de punten Achter de Kazerne? Voor beide ploegen is het een belangrijk duel in de strijd om play-off 1 en de topplaatsen!
20:01
Nog een halfuurtje tot de start van de wedstrijd. De spanning is nu al een beetje om te snijden. Bij Gent geen Depoitre, hij werd afgelopen nacht ziek.
20:19
Bart Cannaerts heeft een begenadigde dag bij het afroepen van de namen. Nikola Storm wordt zomaar eventjes de "Messi Van Maldegem" genoemd. Gekker moet het niet worden.
20:22
Een tifo die een duidelijk signaal geeft richting de bezoekende fans: "Bekerwinnaars"
20:30
De wedstrijd is nog niet begonnen en zal misschien al moeten worden stilgelegd door pyrotechnisch materiaal uit het uitvak.
1
KV Mechelen-KAA Gent: 0-0
1
Bal rolt in Mechelen!
De bal rolt Achter de Kazerne. De sfeer is verzengend, nu al!
1

Goal
Doelpunt van Roman Bezus (Vadis Odjidja)
Roman Bezus met een vrije trap. Hij schildert de bal rond de muur en Yannick Thoelen blijft haken en laat de bal zo pardoes voorbij zich schieten.
3
Het ziet er niet goed uit voor Thoelen. Er moet een brancard aan te pas komen. De goalie is aan het wenen van de pijn.
6
Vervangen Yannick Thoelen
Ingevallen Bram Castro

6

Yannick Thoelen moet worden gewisseld. Bram Castro moet zo erg snel koud invallen.
8
Storm is er doorheen op links, maar zijn voorzet komt ergens tussen Engvall en De Camargo terecht.
9
Een knal uit de tweede lijn van Engvall, maar nét naast. Mechelen laat het er niet bij!
13
Lustig kan een bal keren van de lijn. Daar is een hand bij volgens de fans van KV Mechelen.
14
Aan de overkant gaat Bezus over de voeten van Castro. Dat ziet er ook niet goed uit.
16
En zo zijn we toch al vijf-zes minuten zonder voetbal op een kwartier. Dat wordt de langste helft uit de geschiedenis van het Belgisch voetbal als het zo door gaat ...
18
Kvilitaia gaat de bon op voor een aanvallende fout. Hij blijft mekkeren en moet opletten.
18
 Gele kaart voor Giorgi Kvilitaia

19
En nu David met een werkelijk heerlijke actie voorbij zijn man, maar de voorzet is net wat minder.
22
Halfweg de eerste helft, we zitten even in een wak. De sfeer is nog steeds grimmig.
22
 Gele kaart voor Jules Van Cleemput

26
Een voorzet vanop links van Storm gaat ei zo na over Kaminski in doel. Daar was het bijna prijs!
29
Peyre met een hakje, maar geen probleem voor Kaminski uiteindelijk.
33
Nu toch wat druk van de thuisploeg, maar tot echt grote kansen leidt dat nog niet. Wel veel consternatie af en toe, dat wel.
35
Schotje van Engvall, maar naast de kooi van Kaminski.
38
Het is Mechelen dat voor het meeste druk blijft zorgen. In de beslissende zone is het echter steeds net niet.
40
Het spel blijft goed op en neer gaan. Straks krijgen we er vermoedelijk ook een minuut of zes bij in de eerste helft, dus nog geen rusten geblazen.
44
Toch nog eens een beetje roering bij een uitspeelpass van Castro, maar het blaast zonder waaien.
45+1
We krijgen er zes minuten bij in deze eerste helft. Kaya krijgt ondertussen geel voor protest na een gefloten handspel.
45+1
 Gele kaart voor Onur Kaya

45+2
Ingestudeerde vrije trap van de Buffalo's via Odjidja, maar Kvilitaia speelt slecht in.
45+3
Moeilijke avond stilaan voor Boterberg. De vlam zit helemaal in de pan na een nieuwe fout.
45+5
En nu is ook Schoofs boos en ook hij gaat de bon op. Boterberg is het kwijt.
45+5
 Gele kaart voor Rob Schoofs

Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen - KAA Gent: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:22
Rusten met 0-1
De ruststand is 0-1. Die stond al na een minuut op het scorebord.
46
De bal rolt opnieuw Achter de Kazerne. Wat kan Mechelen nog?
48
Meteen Gent met een scherpe counter, maar David trapt de bal in het zijnet.
49

Goal
Doelpunt van Jonathan David (Onbekend Onbekend)
Is de match meteen gespeeld in deze tweede helft? David maakt er van kortbij 0-2 van na een warrige fase.
53
Swinkels met een reuzenkans, maar hij mikt de bal nog over! Daar zat zoveel meer in!
53
 Gele kaart voor Sven Kums

56
Peyre gaat liggen in de box, Boterberg moet er niet van weten. Wel een hoekschop voor Mechelen.
57
Storm met de actie en de knal, Kaminski duwt aan zijn eerste paal in een nieuwe corner!
60
Volgende kans voor Storm. Kaminski houdt hem met de schouder uit zijn doelvlak. Dit had altijd de 1-2 moeten zijn!
64
Kans drie voor Storm vanuit een scherpe hoek. Opnieuw Kaminski in de weg.
65
Vervangen Gustav Engvall
Ingevallen William Togui

67
Halfweg de tweede helft. Gent heeft alles eigenlijk best wel onder controle.
70
Komt Mechelen met Togui en co nog eens opzetten of krijgen we niets meer?
74
Nog eens een corner voor de thuisploeg, maar echte dreiging komt er niet van.
76
Vervangen Giorgi Kvilitaia
Ingevallen Giorgi Chakvetadze

77
Nog een klein kwartier in deze wedstrijd. Mechelen nog eens met een vrije trap, maar ook die levert geen echt groot gevaar op.
81
Het spel is helemaal aan het verzanden. Een volwassen Gent drukt niet meer door, Mechelen lijkt niet meer te kunnen.
81
Vervangen Alexander Corryn
Ingevallen Clément Tainmont

84
Het wil ook niet lukken. Nu is het Togui die een voorzet vanop links niet tegen de touwen kan drukken: over de kooi van Kaminski.
86
En nu krijgt ook Vrancken een gele kaart. Gent speelde het wel uit het boekje uit, maar Niangbo werkt uiteindelijk naast.
86
Vervangen Jonathan David
Ingevallen Sulayman Marreh

89
Gent speelt het nu nog volwassen uit. Komt er nog iets van de thuisploeg?
90+1
We krijgen er nog (minstens) vier minuten bij in deze tweede helft. De fans blijven zingen, maar het zal niet baten.
90+4

Goal
Doelpunt van KAA Gent

90+5
In de slotminuut valt hier ook nog de 0-3! Nu is het feest helemaal compleet voor Gent.