Speeldag: Speeldag 10

Herbeleef KV Mechelen - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 133 reacties...

KV Mechelen en Standard openen de speeldag. Beide teams hebben 13 punten, maar KVM pakte 6 op 6 in zijn laatste twee wedstrijden en Standard 0 op 6. KV mist wel sterkhouder Van Damme, Souza vervangt hem. Bij Standard komen Ngoy en Bastien in de ploeg in vergelijking met de wedstrijd tegen STVV. Klauss draagt de Luikse aanval in zijn eentje.
KV Mechelen (KV Mechelen - Standard)
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh - Sheldon Bateau - Jordi Vanlerberghe - Lucas Bijker - Rob Schoofs - Samuel Oum Gouet - Vinicius de Souza Costa - Kerim Mrabti - Hugo Cuypers - Nikola Storm
Bank: Yannick Thoelen - Geoffrey Hairemans - Onur Kaya - Ferdy Druijf - Alec Van Hoorenbeeck - Gustav Engvall - Maryan Shved

Standard (KV Mechelen - Standard)
Standard: Arnaud Bodart - Hugo Siquet - Nathan Ngoy - Ameen Al-Dakhil - Nicolas Gavory - Niels Nkounkou - Selim Amallah - Gojko Cimirot - Samuel Bastien - Hamza Rafia - João Klauss
Bank: Laurent Henkinet - Moussa Sissako - Denis Drăguş - Daouda Peeters - Jackson Muleka - Abdoul Fessal Tapsoba - Nicolas Raskin
1
KV Mechelen - Standard: 0-0

1
Nathan Verboomen heeft het eerste fluitsignaal gegeven. Er wordt gevoetbald in Mechelen.
4

Goal
Doelpunt van Hugo Cuypers (Rob Schoofs)
Standard komt net een eerste maal in de box van KVM, maar de thuisploeg legt een oogstrelende counter op de mat en is in enkele passes aan de overkant. Cuypers zorgt met een stifter voor 1-0.
8

Penalty
Penalty voor KV Mechelen
Dit lijkt een dramatisch wedstrijdbegin voor Standard te worden. De bal gaat op de stip na een fout op Schoofs.
9
De VAR is de penalty aan het checken...

10
De VAR volgt de beslissing van de scheidsrechter. We krijgen een penalty!
Er was even overleg nodig, maar de VAR gaat akkoord met het oordeel van Verboomen.
10

Goal
Doelpunt van Kerim Mrabti (Penalty)
Mrabti schiet de strafschop binnen! Bodart had deze misschien wel kunnen hebben, want de doelman was naar de goede hoek.
14
KV Mechelen had van dit scenario wellicht niet eens durven dromen, voor Standard is het een nachtmerrie.
18

Goal
Doelpunt van Sandy Walsh (Nikola Storm)
Oei oei, Standard, wat is dit? Walsh kopt op voorzet van Storm de 3-0 van dichtbij binnen. Dit is wel heel zwak verdedigd.
21
Pyrotechnisch materiaal in het Standard-vak en de supporters gooien ook een bommetje. Verboomen wil overleggen met de aanvoerders.
22
De wedstrijd is voorlopig stilgelegd. Er moeten een aantal voorwerpen verwijderd worden van het veld voor er kan verder gespeeld worden.
24
Ja, we voetballen weer.
25
 Gele kaart voor Ameen Al-Dakhil

26
Een vrije trap van Schoofs gaat ruim over.

30
Op hoekschop valt bijna de 4-0: Mrabti kopt richting Walsh die ook zijn hoofd tegen de bal krijgt, maar Bodart kan klemmen.
31
Vervangen Niels Nkounkou
Ingevallen Daouda Peeters

35
Nog tien minuten tot de rust. Maar wellicht zal ook die weinig zoden aan de dijk brengen voor Standard.
36
Bodart aan het werk
Bodart raapt een botsend plaatsballetje van Storm in twee tijden op. Met een knal van Cuypers heeft de Standard-doelman al meer moeite: Bodart tikt in hoekschop.
38
Souza kopt een hoekschop van Schoofs naast.
42
Nog enkele minuten te gaan in deze eerste helft en de vraag is vooral of het hierbij blijft. Standard kwam met vijf verdedigers naar Mechelen, maar moet straks met minstens drie tegendoelpunten de kleedkamers opzoeken.
45
We krijgen 4 minuten blessuretijd.
45+1
Een schot uit de tweede lijn van Gouet gaat naast.
45+3
Een voorzet-schot van Rafia gaat voorlangs.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
Tweede helft 10 minuten uitgesteld
Daarnet liepen enkele Standard-supporters op het veld om de spelers de les te lezen. Verboomen stuurt iedereen naar binnen, net op het moment dat de tweede helft moest beginnen. De match wordt tien minuten stilgelegd, deelt de omroeper mee.

49
Eerste bal richting doel uit de tweede helft, het leer zoeft over de kooi van Bodart.
51
 Gele kaart voor Nikola Storm

55
De vraag is of er in deze tweede helft nog veel voetbal te zien zal zijn, met alles wat zich rond deze wedstrijd afspeelt.
58
Nu toch een paar keer diepgang in het spel van Standard. Bij deze laatste fase komt Vanlerberghe net op tijd tussen.
63
Vervangen Nikola Storm
Ingevallen Maryan Shved

64
 Gele kaart voor Nicolas Gavory

67
Halfweg heeft KV Mechelen ook nog niet zoveel laten zien in de tweede periode. Niet dat dat nog hoeft, de thuisploeg is al een hele tijd zegezeker.
71
Nog een kleine twintig minuten te gaan. Welk van beide teams heeft nog het meest zin in een doelpunt?
74
Bodart ziet een afstandsschot over zijn doel vliegen.