cerCercle Brugge
serSeraing
Datum: 14/12/2021 18:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Cercle Brugge wint relatief eenvoudig van ondermaats Seraing en pakt 12 op 12
Jelle Ruts
| 15 reacties

Cercle Brugge wint relatief eenvoudig van ondermaats Seraing

Cercle Brugge wint relatief eenvoudig van ondermaats Seraing en pakt 12 op 12
Foto: Photonews

Het competitieweekend is nog maar pas voorbij, maar vandaag moesten Cercle Brugge en Seraing al opnieuw aan de bak. In een rechtstreeks degradatieduel gingen beide ploegen op zoek naar een nieuwe driepunter.

Het competitieweekend zat er nog maar net op, maar vandaag werd er al opnieuw gevoetbald in de Jupiler Pro League. In het Jan Breydelstadion werd de aftrap gegeven van de negentiende speeldag door Cercle Brugge en Seraing. In de heenwedstrijd op de vijfde speeldag wisten de Métallos met 2-1 te winnen van de Bruggelingen. De verhoudingen tussen beide ploegen lagen toen wel nog wat anders, want Cercle Brugge pakte nu 9 op 9 in de competitie en wou door Seraing te verslaan vandaag over Seraing klimmen in de competitie.

Dat Cercle beter in vorm was, was al bij de aftrap te zien. Meteen was er heel hoge druk van de spelers van de Vereniging. Het enthousiasme spatte er van af. Seraing  zorgde wel voor het eerste doelgevaar. Wie anders dan Mikautadze knalde de bal enkele centimeters naast de kooi van Didillon. Na die kans in de vierde minuut lieten de bezoekers amper nog wat zien, ze kwamen niet onder de hoge druk van Cercle Brugge uit. Na een dik half uur spelen was het dan ook raak. Dietsch kwam uit de zestien om een bal te ontzetten, maar dat ging niet erg goed. De bal belandde in de voeten van Dino Hotic, die het leer van op een meter of 35 heerlijk in het doel lobte. Net voor rust verdubbelde Lopes Da Silva de score nadat de bal voor de zoveelste keer slordig wordt ontzet door de verdediging van Seraing

Da Silva Lopes Leonardo

Rustig uitvoetballen voor Cercle tegen erg zwak Seraing

Met een 2-0 voorsprong was Cercle met een heel goed gevoel de kleedkamer ingegaan. Toen ze uit de kleedkamer waren, was er toch een beetje sprake van gemakzucht. In het openingskwartier van de tweede helft kwam Seraing beter en beter in de wedstrijd. Steeds werd er gezocht naar de gevaarlijkste man bij de bezoekers, Georges Mikautadze. Hij had na 55 minuten de kans op een aansluitingstreffer, maar in de plaats van rond Didillon te gaan probeerde hij hem te lobben. Resultaat? De grote kans werd gemist, de bal viel op het dak van het doel. 

De tweede helft was voor de rest niet echt geweldig meer. Seraing zette wel aan, maar was amper nog gevaarlijk. De mannen van Dominik Thalhammer, de nieuwe coach van Cercle Brugge, probeerde te counteren maar het liep vaak mis bij de laatste pass. Beide ploegen konden geen echte kansen meer bij elkaar voetballen. Cercle Brugge wint dus relatief eenvoudig van Seraing. Zo pakt de Vereniging 12 op 12 en lopen ze tot vijf punten uit op de voorlaatste in de stand, Zulte Waregem. Seraing zal zich dringend moeten herpakken als ze uit de degradatiezone willen komen. Het niveau dat de bezoekers vandaag op de mat brachten was ver ondermaats. 

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
1 Didillon Thomas 90' -
4 Daland Jesper 90' -
6 Utkus Edgaras 90' -
8 Decostere Robbe 90' -
10 Hotič Dino 89' -
19 Velkovski Dimitar 90' -
23 Deman Olivier 45' -
28 Van der Bruggen Hannes 90' -
29 Millan Alex 73' -
34 Somers Thibo 90' -
42 Lopes Leonardo Da Silva  78' -
  Bank G Beoordeel
2 Vitinho -  
3 Sousa David 12' -
12 Denkey Kévin 17' -
14 Vanhoutte Charles 45' -
21 Warleson -  
42 Sampers Aske 1'  
98 Kanouté Franck -  

Seraing Seraing

  Speler G Beoordeel
Mikautadze Georges 90' -
Del Fabro Dario 55' -
8 Kilota Gerald 66' -
12 Bernier Antoine 55' -
15 Lahssaini Sami 77' -
20 Nadrani Yahya   90' -
24 Boulenger Benjamin 90' -
30 Dietsch Guillaume 90' -
36 Jallow Ablie 90' -
44 Cisse Ibrahima 90' -
88 Maziz Youssef 90' -
  Bank G Beoordeel
4 Faye Wagane -  
6 Pierrot Theo 13' -
10 Mouandilmadji Marius 35' -
18 Poaty Morgan 24' -
21 Sambu Fabrice 35' -
37 D'Onofrio Francesco -  
51 Galjé Timothy -  
Herbeleef Cercle Brugge - Seraing

Vooraf