Datum: 15/01/2022 16:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22

Vooraf

OHL - KVM een reeds veelbesproken affiche: in principe gaat match niet door, of duiken Mechelaars toch op?

Volg OHL - KVM om 16u15 LIVE op VOETBALKRANT.COM indien match nog doorgaat

OHL - KVM een reeds veelbesproken affiche: in principe gaat match niet door, of duiken Mechelaars toch op?
Foto: © photonews

OHL - KV Mechelen is een wedstrijd op de kalender die het voetbal de voorbije dagen al in de ban hield. In principe gaat de match niet door, want Malinwa weigert uit protest om te spelen. Of komt er voor het aanvangsuur nog een doorbraak in de hele zaak?

Waar gaat het nu juist over? Vijf spelers en vier stafleden van KV Mechelen zitten in quarantainen na een positieve coronatest. Daarnaast zijn er drie spelers die nog maar pas uit quarantaine komen en mist Mechelen ook nog vier spelers vanwege verscheidene andere redenen. Omdat bij de positieve gevallen twee keepers zitten, kon KV een aanvraag indienen om de match uit te stellen.

Status van Wenssens bepalend

Dat is ook gebeurd, maar de kalendercommissie weigert om de wedstrijd uit te stellen. Het beschouwt Maxime Wenssens, één van de keepers die positief testten, als een U21-doelman en niet als een speler van de A-kern. KV Mechelen kondigde al aan in beraad te houden of het de match al dan niet zou spelen. Volgens verschillende media is beslist om niet naar Leuven af te reizen.

Ondertussen is het echter nog altijd wachten op nieuwe officiële communicatie vanuit de hoek van Mechelen. Mogelijk wordt dat achter de hand gehouden om druk uit te oefenen op de Pro League. De vraag is dus: wie houdt het been stijf? Volgt er alsnog een uitstel of duikt KVM op de valreep op in Leuven om een forfaitnederlaag te vermijden?

Als de match alsnog doorgaat, kunt u bij een zege van OHL 2,15x uw inzet verdienen bij BETFIRST! Een zege van KV Mechelen levert 3,40x uw inzet op en een gelijkspel 3,90x uw inzet!

Prono OH Leuven - KV Mechelen

OH Leuven wint
Gelijk
KV Mechelen wint
OH Leuven OH Leuven wint Gelijk KV Mechelen KV Mechelen wint
45.07% 32.89% 22.04%
Populairste
1-1
(62x)
2-1
(56x)
1-2
(43x)

Vergelijking OH Leuven - KV Mechelen

Positie

13
7

Punten

26
33

Gewonnen

6
10

Verloren

8
8

Gescoorde doelpunten

30
37

Doelpunten tegen

37
37

Gele kaarten

39
42

Rode kaarten

6
1

Onderlinge duels gewonnen

7
7
11