Speeldag: Speeldag 6

Herbeleef KV Kortrijk - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Kortrijk en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 27 reacties...

KV Kortrijk begon met een 9 op 15 aan de competitie, KV Mechelen met een 6 op 15. Beide teams wonnen op de vorige speeldag en willen die lijn doortrekken. Als KVK wint, komt het voorlopig zelfs aan de leiding. Het is wel nog maar de eerste match van het weekend uiteraard. KVK-coach Elsner voert één noodgedwongen wijziging door: Fixelles speelt in de plaats van de geblesseerde Palaversa. Vrancken start met de ploeg die begon aan de tweede helft tegen Union, met Gouet dus en niet Souza op het middenveld.
KV Kortrijk (KV Kortrijk - KV Mechelen)
KV Kortrijk: Marko Ilić - Gilles Dewaele - Aleksandar Radovanović - Trent Sainsbury - Kristof D'Haene - Marlos Moreno Durán - Kévin Vandendriessche - Mathias Fixelles - Faïz Selemani - Teddy Chevalier - Mohamed Badamosi
Bank: Michiel Jonckheere - Joris Delle - Lucas Rougeaux - Eric Ocansey - Dylan Mbayo - Pape Habib Gueye - Jesaja Herrmann - Abdelkahar Kadri

KV Mechelen (KV Kortrijk - KV Mechelen)
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh - Thibault Peyre - Sheldon Bateau - Lucas Bijker - Maryan Shved - Kerim Mrabti - Rob Schoofs - Samuel Oum Gouet - Nikola Storm - Hugo Cuypers
Bank: Igor De Camargo - Onur Kaya - Yannick Thoelen - Geoffrey Hairemans - Jordi Vanlerberghe - Gustav Engvall - Vinicius de Souza Costa
1
KV Kortrijk - KV Mechelen: 0-0

1
De bezoekers hebben afgetrapt. KV Mechelen speelt overigens in het wit.
5
KV Kortrijk liet al twee ballen in de box van de tegenstander. Voorlopig zonder veel gevaar.
8
Ilić redt schot van Mrabti
Een eerste schot naar doel van de bezoekers. Mrabti is de man die kon afdrukken, Ilić redt knap op het licht afgeweken schot.
9
KV Mechelen haalt de achterlijn, Ilić leest waar de voorzet van Walsh gaat komen en grijpt opnieuw goed in.
13
De jongste minuten is het vooral KV Mechelen dat de bal heeft.
14
Krijgen we een doelpunt voor KV Mechelen? De VAR is het aan het nakijken...
En de bezoekers vinden de weg naar doel: de 0-1 wordt schitterend binnengeknald door Storm. Maar de lijnrechter vlagt voor buitenspel! De VAR corrigeert: Mechelen staat voor!
14

Goal
Doelpunt van Nikola Storm (Sandy Walsh)
Het doelpunt telt dus: Mechelen leidt! De voorzet met het hoofd van Walsh werd prima doorgelaten en Storm deed de rest.
19
KV Mechelen dringt opnieuw al voetballend door tot in het strafschopgebied van Kortrijk. Storm wordt ei zo na opnieuw gevonden aan de tweede paal, Dewaele kan maar net op tijd ingrijpen.
20

Goal
Doelpunt van Nikola Storm
Het is Storm zijn dagje wel. Hij verdubbelt vanuit een scherpe hoek de score.
21
Daar is KV Mechelen opnieuw, na Kortrijks balverlies op de eigen helft. Het thuispubliek krijgt het al op zijn heupen.
22
Coucke wordt ook eens aan het werk gezet. De KVM-doelman duwt het botsend schot van Fixelles naar de buitenkant.
26
Eind vorig seizoen loodste Storm Mechelen op het veld van Kortrijk al naar de zege die uiteindelijk een ticket voor play-off 2 opleverde. Ook nu is hij goed op weg om de man van de match te worden.
27
Selemani - die al veel te veel balverlies leed in deze wedstrijd - toont zijn goede wil met een afstandsschot. Coucke pakt probleemloos.
28
KV Mechelen maakt goed gebruik van de ruimte. Cuypers kopt de voorzet van Storm tegen een verdediger.
32
Als KV Mechelen vanavond de drie punten mee naar huis neemt, komt het op gelijke hoogte van Kortrijk. Er is nog een uur te spelen, het is zover dus nog lang niet. Al wijst voorlopig wel alles in die richting.
35
Na een luchtduel wijst Boucaut Kortrijk eerst op aangeven van de lijnrechter een hoekschop toe. Na overleg is de uiteindelijke beslissing toch gewoon doeltrap voor Coucke. Verwarring alom.
36
Peyre kopt al vallend de hoekschop van Schoofs voorlangs.
40
Nog vijf minuten te gaan in deze eerste helft. Een aansluitingstreffer voor rust zou de Kortrijkse burger enige moed geven.
42
 Gele kaart voor Kévin Vandendriessche

42
 Gele kaart voor Mohamed Badamosi

45+1
Moreno op de paal!
Moreno kopt op de paal! Hier was de 1-2 dichtbij.
45+1
Krijgen we een doelpunt voor KV Kortrijk? De VAR is het aan het nakijken...
Nu kopt Chevalier wel de 1-2 binnen op vrijschop, maar de lijnrechter vlagt voor buitenspel en dat lijkt ook correct te zijn. De VAR geeft hem gelijk.
45+2
Geen doelpunt! De VAR keurt het doelpunt af.
Geen doelpunt dus. De ruststand lijkt toch 0-2 te gaan worden.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen. Elsner geeft voorlopig nog het vertrouwen aan dezelfde elf.
50
Stevig zijn in de duels, dat zal de eerste vereiste zijn voor Kortrijk om nog een ommekeer teweeg te brengen. Daartoe lijkt het wel bereid.
52
Save van Coucke op schot Dewaele
Ruimte nu bij Dewaele, die het kanon bovenhaalt. De save van Coucke houdt de marge op twee doelpunten.

Goal
Doelpunt van Kristof D'Haene (Faïz Selemani)
Kortrijk heeft het doelpunt beet dat in de lucht hing! D'Haene jaagt de 1-2 in de rechterbovenhoek.