Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Portillo brengt matig Club voorbij Charleroi
Philippe Crols

Club Brugge wist voor aanvang van de wedstrijd tegen Charleroi wat het moest doen. Namelijk de kloof met Anderlecht verkleinen tot twee punten. Dat deden de Bruggelingen ook, al hadden ze wel meer moeite dan gehoopt met de bezoekers uit Charleroi. Die bezoekers kwamen ook op voorsprong, maar Verheyen en Portillo zorgden ervoor dat Club de drie punten thuis kon houden.

Club Brugge, met Bosko Balaban nog eens in de basis, had het in het begin verre van onder de markt met de bezoekers. Eerst verlengde Valgaeren een voorzet tot bij Charleroi-speler Dante, maar die kopte over. Net daarna kon Sterchele tot twee maal toe niet goed bij een voorzet. Echt onlogisch was het dan ook niet toen Charleroi na zeven minuten spelen op voorsprong kwam. Christ zijn voorzet vond het hoofd van Valgaeren en via dat hoofd verdween de bal achter Stijnen in doel, 0-1. Het antwoord van Club liet echter niet lang op zich wachten. Het was aanvoerder Verheyen die een eerste keer Laquait wist te testen.

Valgaeren had al niet veel gelukkige momenten gekend in die eerste tien minuten. Net daarna verstuurde hij weer een slechte pass en Sterchele ging aan de haal. Valgaeren ging haalde hem dan foutief terug en bekocht dat met 'slechts' geel. Charleroi lag dus echter verre van onder in Jan Breydel en kwam op het kwartier dicht bij de 0-2. Stijnen wist eerst nog de poging van Christ te redden, maar de bal kwam bij Akgul terecht. Die kon ook koppen en deed dat te zwak zodat de verdubbeling van de voorsprong niet op het bord kwam. Ook Ciman wist voor de bezoekers nog eens te dreigen via een vrijschop.

Club kende een moeilijk eerste kwartier, maar knokte zich geleidelijk aan terug in de match. Eerst ging Leko zijn schot nog volledig de mist in, maar daarna was Balaban wel gevaarlijk. Nadat Laquait onder de bal doorging kwam de bal bij de Kroaat terecht. Hij besloot echter net naast. Toch bleef het voor de thuisploeg opletten voor de counters van de bezoekers. Zo kreeg sluipschutter Sterchele een dot van een kans, maar hij kon net niet bij een goede diepe bal. Net na die kans van Sterchele had Leko een poging vanop afstand in huis waar Laquait wel raad mee wist.

Op het halfuur was het wel raak voor de Bruggelingen. Aanvoerder Verheyen wist nog eens te scoren. Hij kopte een voorzet van Roelandts binnen. Het Brugse publiek ging er ook meteen achterstaan en dat had de thuisploeg ook nodig, want goed liep het niet. Balaban haalde nog wel eens uit, maar zijn schot kadreren lukte niet. Voor rust hadden de bezoekers nog twee keer op 1-2 kunnen komen. Eerst ging Stijnen volledig onder de bal door waarna Kere de bal voor zijn voeten kreeg. Hij besloot echter onbgrijpelijk over. In de absolute slotfase van de eerste helft had Sterchele dan beter met een ander ledemaat afgewerkt in plaats van met de hand. In plaats van een 1-2-voorsprong voor de bezoekers bleef het zo 1-1 en kreeg de spits een gele kaart.

Na rust moesten we tien minuten wachten op de eerste kans. Die was voor de thuisploeg. Laquait kreeg een vrijschop van Balaban met veel moeite onder controle. Die vrijschop was meteen ook de laatste actie van de Kroaat, want hij mocht enkele minuten later plaats ruimen voor Dufer. Diens inbreng bracht meteen wat meer leven in de brouwerij, al had hij weinig of niets te maken met de vrijschop van Leko die door Laquait ternauwernood nog uit het doel werd gehouden. Even later schotelde Dufer aanvoerder Verheyen de 2-1 voor, maar de spits kopte de uitstekende mogelijkheid naast.

Club had nu de bovenhand, maar de 2-1 bleef maar uit. Portillo's schot was echter te zwak om de bezoekende doelman echt te bedreigen. En net toen dat doelpunt leek te gaan vallen voor Club kwam Charleroi tot twee maal toe zeer dicht bij de voorsprong. Eerst moest Stijnen alle zeilen bijzetten om een poging van invaller Brogno onschadelijk te maken. De grootste kans voor de bezoekers kwam er een kwartier voor tijd. Serebrennikov bewees bijna het ongelijk van Club. De door Charleroi van Club geleende middenvelder kopte op de lat. De kans was echter nog niet weg, want Sterchele was goed gevolgd, maar kopte op de paal.

Een minuutje later was het Portillo die eindelijk nog eens deed waarvoor hij door Degyse naar Club is gehaald. De Spanjaard kopte een uitstekende voorzet van invaller Dufer al vallend binnen en de 2-1 was een feit. Kansen vielen er in dat laatste kwartier niet of nauwelijks te noteren. Het enige wat nog wel het vermelden waard was is het feit dat de bezoekers maar liefst zes gele kaarten kregen. Club daarentegen kreeg er maar eentje.

Club nadert nu tot op twee punten van concurrent Anderlecht en staat op gelijke hoogte van Standard dat zondag nog wel alleen leider kan worden. Charleroi staat met 34 op een gedeelde negende plaats.