Datum: 11/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Liggen kaarten opnieuw anders?
Kristof Blomme
| 0 reacties
Liggen kaarten opnieuw anders?
Foto: © SC

Dit seizoen zijn we getuige van een vreemde competitie en dat is slechts een understatement. Niet alleen extra-sportief zijn er problemen in verband met onze vriend Ye. Ook op voetbalvlak worden we week na week getrakteerd op verrassingen, ook nu weer. Anderlecht behaalde 15/15 en was de eerste ploeg die ook op verplaatsing punten wist te rapen. Een reeks neerzetten zou onvermijdelijk tot de titel leiden hoorde je hier en daar. Wat blijkt nu? De Hel van Staaien was er voor de Brusselaars teveel aan, 3-0 werd het gisteren. Hierdoor kunnen zowel Standard als Club Brugge weer volop in de kansen geloven. Of laten ook zij weer punten liggen? We zouden er alvast niet raar van opkijken.

Genk treedt al om 18 uur in de arena tegen Germinal Beerschot. De Limburgers lieten vorige week op het laatste nippertje nog twee punten in Brugge achter. Dekelver was de boosdoener van dienst. Het staat voorlopig vijfde in het klassement. Op meer dan een vierde plaats hoeven ze allicht niet meer te rekenen bij Genk. GB ging onderuit bij Standard. Het staat nu twaalfde. Een eventuele degradatie is niet meer aan de orde in Antwerpen. Bij de thuisploeg zijn enkel nog Bolat, Soetaers en Remacle geblesseerd. Soley Seyfo en Mikulic zijn nu wel geschorst. De centrale verdediging wordt mogelijk gevormd door de 18-jarige Sven Verdonck en Kevin Wouters, die nog een jaar jonger is. Vandenbergh start allicht weer op de bank. Stojanovic mag in de B-kern verder morren. Bij de bezoekers lopen De Wree en Cavens er niet bij. Lolo heeft zijn schorsingsdag erop zitten. Topschutter Dosunmu moet voor de doelpunten zorgen. 

Club Brugge neemt het twee uur later op tegen Charleroi. Club ging vorige week andermaal onderuit op verplaatsing na een fletse eerste periode. Hierdoor werd blauw-zwart op vijf punten gezet van Anderlecht. Mits winst komen de Bruggelingen toch weer terug tot op twee punten. Met de topper in het verschiet op 26 maart mag de landskampioen niks meer laten liggen. Charleroi won vorige week gemakkelijk van Beveren. Het staat op een veilige negende plaats. De Karolo's kunnen dus zonder enige druk naar Brugge afreizen. De thuisploeg kampt weer met een rist geblesseerden. Zo zijn Butina, De Cock, Vanaudenaerde, Klukowski, Blondel, Lange en Ishiaku er zeker niet bij. Ook Clement is nog heel onzeker. Op die manier vormen Vandelannoite, Maertens, Valgaeren en Gvozdenovic mogelijk de vertimmerde defensie. Voorin wordt het nog kiezen tussen Balaban en Van Heerden. Bij de Zebra's zijn Kraouche en Detal niet fit. Serebrennikov ontmoet zijn ex-ploeg. Scheidsrechter Van de Velde wordt vervangen door Peter Vervecken.

Roeselare en Zulte Waregem spelen een duel onder promovendi. Beide ploegen spelen met veel Belgen een uitstekend seizoen. De thuisploeg, die vooraf werd getipt als degradatiekandidaat, pakte vorige week de volle buit in Gent. Het staat nu elfde, met een voorsprong van tien punten op de voorlaatste plaats. Zulte Waregem doet het zowaar nog beter. Het staat voorlopig vierde met een achterstand van slechts drie punten op landskampioen Club Brugge. Ook via de beker behoort Europees voetbal nog steeds tot de mogelijkheden. Roeselare moet enkel aanvaller Lauwers missen. De Vleeschauwer is nog twijfelachtig. Bij Zulte Waregem kent trainer Dury iets meer problemen. Zo zijn kapitein Leleu, D'Haemers en Minne geblesseerd. Van Nieuwenhuyze is dan weer geschorst na zijn uitsluiting vorige week. Dury moest dit seizoen nog nooit vier basisspelers missen. 

Lierse en AA Gent bekampen elkaar in een interessant duel op het Lisp. Lierse speelt een uitstekende terugronde. Op eigen veld werd al drie keer na elkaar gewonnen. Hierdoor maakte het een grote achterstand goed en liet het de laatste plaats voor wat ze was. Vorige week voelden de Pallieters zich bestolen tegen Anderlecht. Aan hen om op het veld revanche te nemen. Gent ging vorige week verrassend onderuit tegen Roeselare. De Oost-Vlamingen staan nu op een zevende plaats. Bij de thuisploeg zijn kapitein Dreesen, Van der Jeugt, Elberkani en Smet geblesseerd. Karel Snoeckx zit op de strafbank. In doel wordt Jochem Tanghe vervangen door Van der Straeten, die weer fit is. Vandenbroeck maakt mogelijk zijn debuut en ook Nunes is er terug bij na een weekje staking. Bij Gent zijn enkel Beausejour en Mollez out. Boussoufa, die in de bekerpartij tegen Standard geschorst was, is er nu wel weer bij. Foley wordt de enige spits.

Beveren - Westerlo is een duel tussen twee ploegen die een slechte terugronde spelen. Beveren behaalde na de winterstop amper twee punten uit zeven wedstrijden. Hierdoor bevolken de Ivorianen de laatste plaats in het klassement. Westerlo behaalde 6/21. Vorige week werd wel op het nippertje gewonnen van Sint-Truiden. Bij de thuisploeg zijn Arunina en Fontenette er niet bij. Tokpa is geschorst. Ook middenvelder Junior is nog twijfelachtig. Copa staat gewoon weer in doel. Bij de Kempenaars zijn De Wilde, Wagemakers en Beloufa uitgeschakeld. Ntuka zit een schorsingsdag uit. Utaka zal het voorin waarschijnlijk alleen moeten rooien.

Ook Brussels en La Louvière kruisen zaterdag de degens. De Brusselaars spelen een vrij goed seizoen onder Cartier. Vorige week werd nog gelijkgespeeld bij Zulte Waregem. Het staat veilig op de tiende stek. La Louvière kent een dramatisch seizoen. Het staat in het oog van de storm in verband met de gokaffaire. Bovendien loopt sportief ook alles verkeerd. Tilmant is dit seizoen al de derde trainer op Tivoli. Dankzij het puntje van vorige week telt het nu één punt meer dan rode lantaarn Beveren. Bij Brussels zijn Theunis en Clement er nog steeds niet bij. Sanogo is licht twijfelachtig. De Wolven moeten het doen zonder Lecomte, Rogerio en Stojkov. Durieux en Emeran zijn dan weer geschorst. 

De laatste partij op zaterdag is die tussen Moeskroen en Cercle Brugge. Beide ploegen staan ergens tussen de kelder en de middenmoot van het klassement. Ze worden van elkaar gescheiden door amper twee punten. De winnaar van dit duel hoeft zich allicht niet veel zorgen meer te maken. De verliezer blijft in slechte papieren zitten. Bij de Henegouwers zijn Oussalah, Grimaldi en Siljak er niet bij. Verder is iedereen fit. Bij groen-zwart zijn Viane en Svetlicic nog steeds out. Portier moet geschorst toekijken, waardoor Vandenbussche weer in de basis verschijnt. Meyssen is nog twijfelachtig.

Meer nieuws