staStandard
gnkKRC Genk
Datum: 17/03/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard telt Genk uit in titelstrijd
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard telt Genk uit in titelstrijd
Foto: © SC

De derby op Sclessin tussen Standard en Racing Genk was vooral voor de bezoekers van hoog belang. Racing Genk moest vanavond winnen om de aansluiting met de top niet te verliezen, de troepen van Hugo Broos faalden. Standard won verdiend met het kleinste verschil en legt zo de druk weer in het kamp van Anderlecht en Club Brugge.
 
De partij startte evenwichtig met enkele halve kansen langs beide zijden. De twee beste mogelijkheden waren voor de Rouches via Mohammed Sarr en Sergio Conceiçao. Op het kwartier verscheen diezelfde Sarr zelfs alleen voor Jan Moons, gelukkig voor Genk kon Moons redding brengen. Genk zakte na de eerste vijf minuten volledig weg, Standard nam het heft in handen en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Vlak voor het halfuur trok Marius Niculae op wandel, schakelde Justice Wamfor uit en trapte vervolgens via de paal binnen; 1-0. Standard bleef de sterkste ploeg, Genk was nergens al was het terecht boos op de spelleiding die te pas en te onpas de buitenspelregel verkeerd hanteerden. Het werden niet de enige flaters van het leidend trio, ook een terechte hoekschop voor Standard werd ontzegd. Vedran Runje was in de eerste helft zo goed als werkloos.
 
Na de pauze zocht Standard meteen naar een tweede doelpunt, zowel Karel Geraerts als Mohammed Tchité vonden Moons op hun weg. Aan de overkant viel de eerste kans voor Racing Genk na 54 minuten, een reuzekans. Gonzague Vandooren ging alleen door, bereikte Kevin Vandenbergh, maar die miste zijn schot. Standard bleef de partij controleren terwijl Genk vooral naar die ene kans zocht, die kwam er niet. Standard kreeg zelfs nog de beste kansen via een kopbal van Kovalenko en een lob van Conceiçao. In de slotfase ontsnapte Jorge Costa nog aan rood nadat die zwaar inging op Vandenbergh.
 
Standard won opnieuw een topwedstrijd in eigen huis en pakt zo de leidersplaats. Standard toonde zich agressiever dan Racing Genk, dat op geen enkel moment te kennen gaf voluit voor de drie punten te gaan. [AN]

Vooraf