Stadion: Lotto Park
Anderlecht en GB vochten er voor
Yves Dekoning

Anderlecht heeft moeizaam de drie punten thuis gehouden tegen Germinal Beerschot. Paarswit moest alweer lang met tien tegen elf opboksen in een partij vol controverse en acht gele en één rode kaart.

Het creatieve Anderlecht kon in het Constant Van den Stockstadion nog niet toveren. Voor rust vielen er nauwelijks kansen te noteren. Anderlecht startte wel vrij hevig. Doelman Luciano da Silva moest een vrije trap van Mbark Boussoufa pareren en een kopbal van Lucas Biglia wegwerken, maar daarna viel de match stil. Aan de overkant kwam Daniel Cruz wel nog tot een uitstekende doelpoging, Daniel Zitka bracht redding. Vlak voor rust ging Anthony Vanden Borre veel te wild in op Cruz. Scheidsrechter Laurent Colemonts leek de jonge Belg eerst te sparen, maar trok na protest van de bezoekers vreemd genoeg tóch geel. In de 21ste minuut had Vanden Borre al eens geel gekregen en twee keer geel is uiteraard rood.

De eerste helft eindigde met opschudding, vlak na rust was het weer prijs. Eerst was er een opstootje tussen Olivier Deschacht en François Sterchele. Nauwelijks enkele minuten later versierde Boussoufa een strafschop. Hij ging liggen na een duel met Igor Lolo, net buiten het strafschopgebied. Colemonts wees echter naar de stip en Ahmed Hassan trapte de 1-0 binnen. Enkele minuten liep het bijna uit de hand. Boussoufa zeeg opeens weer neer, alleen de scheidsrechter had niets gezien. Hij slaagde er wel in om de gemoederen te bedaren. Germinal Beerschot leek even aangeslagen, maar kwam in de slotfase toch nog opzetten. Daniël Zitka moest paarswit meermaals rechthouden. Vooral invaller Victor Figueroa was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Ook Jurgen Cavens miste nog een mooie kans. Sporting hield zich staande in een agressieve wedstrijd en heeft zes op zes. Germinal Beerschot blijft puntenloos achter na een wedstrijd waarin het wellicht meer verdiende. [AN]