Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender en Westerlo delen de punten
T. Coremans

Dender en Westerlo hebben in het Florent Beeckmanstadion de punten gedeeld. De wedstrijd eindigde op 2-2. Tomou kon tweemaal raak treffen voor de bezoekers.

Jan Ceulemans en VC Westerlo, een geslaagd huwelijk. De voormalige goalgetter van Club Brugge slaagt er moeiteloos in om zijn elftal goed voetbal te laten brengen. Vóór de Caje als hoofdtrainer terugkeerde naar zijn Jan Breydelstadion, slaagde hij er eveneens in om de sympathiekste club van het land hoge toppen te laten scheren. Met een uitwedstrijd bij het geplaagde FCV Dender voor de boeg kon Westerlo een uitstekende zaak doen. Mits een overwinning wrongen de jongens uit de Antwerpse Kempen zich naast landskampioen Standard in het klassement.

Voor Johan Boskamp (foto) en zijn manschappen stond er vanavond de zoveelste belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Na de knappe uitzege bij Cercle Brugge had zijn team wat ademruimte gecreëerd. Iets na acht werd de robuuste Nederlander een korte halt toegeroepen. Bertin Tomou trapte de bezoekers makkelijk op voorsprong. Dender vond geen antwoorden op de sterke afweer van Westel.

Enkele aanvallend ingestelde ingrepen aan Denderse zijde, vroeg in de tweede helft, leken het Westelse schip van zijn koers te drijven. De inbreng van Emmanuel Ngama en even later Paco Sanchez keerden het tij. David De Storme en Paco Sanchez brachten de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers acteerden aangeslagen, maar kregen de vuist toch gebald. Tomou bracht, met zijn tweede treffer van de avond, Westerlo terecht langszij. Vanaudenaerde zorgde voor de gemeten assist.

Wat een voorzichtige slotfase deed vermoeden, ontpopte zich tot het sterkste gedeelte van de wedstrijd. Beide ploegen trokken de rem van het spel en kozen resoluut voor de aanval. Maar de score op de teller bleef bekrachtigd. Met als laatste wapenfeit een kopbal van Van den Eede op de paal bleek het 2-2 gelijkspel alsnog het rechtvaardigst.

Westerlo liet hiermee de kans liggen om naast de landskampioen in het klassement te komen. De Kempenaars nemen het volgende week thuis op tegen het alsmaar beter presterende Racing Genk. Dender schoot rampzalig uit de startblokken, maar duwde na de rust het gaspedaal in. De tweede helft gaf blijk dat er nog degelijk vuurwerk in Dender hing. Volgende week staat Boskamp voor de moeilijke verplaatsing naar AA Gent. (AN)