Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Luminus Arena
Genk kan niet winnen van Roeselare
Dirk Pieters

Racing Genk kon zaterdagavond een schitterende zaak doen, maar de Limburgse club liet het opnieuw afweten. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roeselare.

Racing Genk begon goed met een poging van Tiago op de dwarsligger, maar meer dan dat liet de thuisploeg niet zien in de beginfase. Ook Nemec kreeg nog een kansje voor het half uur, maar Roeselare kende geen problemen. Zelf kwamen de bezoekers niet dreigen, maar standhouden zat er wel in. Pas na een half uur versierde Genk een eerste echte kans. Sierens redde de poging van Pudil. Vlak voor rust nam Roeselare dan toch het initiatief over tot groot ongenoegen van het thuispubliek. Daineche en Van Handenhoven kregen de kans op de 0-1, maar lieten deze onbenut en zo bleef het 0-0.

Ook in de tweede helft had Genk voortdurend het meeste balbezit, maar meer dan dat zat er niet in. De supporters in de Cristal Arena schoten even later dan toch wakker. Oliseh zorgde voor de verrassende 0-1 tussenstand. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Amper vijf minuten later maakte Dugary alweer 1-1. Na de gelijkmaker ging Genk op zoek naar meer en kreeg kansen genoeg, maar de aanval liet het afweten. Roeselare hield de Genkse storm tegen en pakt zo een onverwacht punt.