kvmKV Mechelen
berBergen
Datum: 15/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Bergen scoren niet
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
KV Mechelen en Bergen scoren niet

KV Mechelen en Bergen namen het tegen mekaar op in een onvervalste zespuntenmatch. Geen van beide ploegen kon scoren en dus bleef het logischerwijs 0-0.

KV Mechelen toonde initatief in eigen huis, maar Bergen kwam er ten gepaste tijde veel beter uit. Renard redde het lage schot van Oris en Jarju tikte de rebound vanuit buitenspelpositie binnen. De lijnrechter had alles goed gezien en valideerde het doelpunt niet. Even voor het halfuur stond Okkonen moederziel alleen in het strafschopgebied. De Fin kopte een uitgelezen kans op de openingstreffer naast doel. KV bakte er weinig van, maar had wel twee goede kansen om op voorsprong te komen. De kansen werden onbenut gelaten door Gorius en Mununga.

In de tweede helft kwam geen van beide ploegen nog echt dicht bij een doelpunt. KV Mechelen speelde aanvankelijk beter dan voor de koffiepauze, maar na verloop van tijd werd Bergen toch weer dreigender. In het laatste halfuur werd Aloys Nong door Peter Maes in de strijd gegooid. Het wederoptreden van Nong bracht voor KV geen zoden aan de dijk. Jarju trapte nog een late reuzekans van dichtbij onbegrijpelijk over, de aanvaller van Bergen stond hoe dan ook buitenspel. Mechelen zag zaterdagavond geen doelpunten. 

Bergen maakte in Mechelen aanspraak op de drie punten, maar het probleem waar Bergen mee kampt is vrij duidelijk. Bergen kon voor de vijfde match op rij(bekerpartij inbegrepen) geen geldig doelpunt maken. KV Mechelen doet het met een tweede 0-0 op rij in de competitie op dat vlak niet veel beter. Beide ploegen schieten met dit gelijkspel dan ook bitter weinig op. De verdeeldheid bij de KV-supporters was groot achteraf. Aan de ene kant werd een spandoek met daarop' wij zijn beschaamd' bovengehaald, de Mechelse spionkop aan de zijkant kon dit niet appreciëren en had nog een luid applaus over voor de KV-spelers. Steven De Pauw, ex-KV en nu bij Bergen, kreeg overigens ook een luid applaus van het Mechelse supporterslegioen.   
Herbeleef KV Mechelen - Bergen